Wijzigingsplan “Hegedyk 15 - Gorredijk” vastgesteld

Logo Opsterland

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 7 februari 2018 het wijzigingsplan “Hegedyk 15 - Gorredijk” (plannummer NL.IMRO.0086.05BPWHegedyk15-0301) ongewijzigd vastgesteld. Het wijzigingsplan maakt het mogelijk om het pand aan de Hegedyk 15 in Gorredijk, weer de oorspronkelijke functie van ‘wonen’ te geven. Hieraan ondergeschikt is op het perceel een aan huis verbonden beroep, in de vorm van een notariskantoor mogelijk. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch te kunnen regelen, is het opstellen van een wijziging van het bestemmingsplan “Gorredijk Kom” (vastgesteld op 4 april 2016) noodzakelijk.

I nzage

Met ingang van 8 februari 2018 ligt het wijzigingsplan gedurende zes weken ter inzage. U kunt het digitale wijzigingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Een plan bekijken”, vervolgens klikt u op “bestemmingsplannen” waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie of het plan-id. Het digitale plan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast is een afdruk van het digitale wijzigingsplan met bijbehorende stukken in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het wijzigingsplan, is de digitale versie bepalend.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, tegen bovengenoemd besluit beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Als u beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan van Bergen (afdeling Ontwikkeling), tel. 0512 386 304.

 

Beetsterzwaag, 7 februari 2018.

Burgemeester en wethouders van Opsterland.

Naar boven