Ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 13 december 2018 gedurende 6 weken (dus tot en met 23 januari 2019) ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan 'Dorpsstraat 932 Assendelft' , vervat in NL.IMRO.0479.STED3850BP-0201, met bijbehorende stukken.

Het bestemmingsplan 'Dorpsstraat 932 Assendelft' heeft betrekking op een deel van Assendelft. Het betreft het perceel van de voormalige dansschool. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

- Woningen aan de Dr. Bonstraat in het noorden;

- Woningen aan de Dorpsstraat in het oosten;

- Woningen aan de Dorpsstraat in het zuiden;

- Het Achterompad-West in het westen.

Met projectontwikkelaar Kennemerland Beheer B.V. is begin 2018 overeenstemming bereikt voor het realiseren van woningbouw. Door faillissement van de voormalig dansschool is de locatie Dorpsstraat 932 te Assendelft vrijgekomen voor herontwikkeling. De nieuwe eigenaar van het terrein wil 22 grondgebonden woningen realiseren, inclusief bijbehorende parkeergelegenheid en een woonerf.

M.e.r.-beoordelingsbesluit Dorpsstraat 932 Assendelft

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan genaamd bestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft.

Om te bepalen of de ontwikkeling zoals mogelijk gemaakt in het ontwerpbestemmingsplan nadelige milieugevolgen heeft op de milieu- en leefomgevingskwaliteit in en rondom het gebied zijn de effecten die kunnen optreden in beeld gebracht.

De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft kunnen worden uitgesloten.

Het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid

Voor het wegverkeerslawaai als gevolg van de Dorpsstraat ter hoogte van de voormalige Dansschool is akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat de geluidbelasting vanwege het wegverkeerslawaai op de gevel van één woning in het bouwplan maximaal 57 dB is. Er wordt niet voldaan aan voorkeursgrenswaarde van 48 dB, maar de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 63 dB voor nieuwbouw wordt niet overschreden. Voor deze woning binnen het plangebied moet een hogere grenswaarde van 57 dB worden vastgesteld. Voorwaarde bij het verlenen van een hogere waarde is dat de woning ook een geluidluwe gevel heeft. Aan deze voorwaarde moet voldaan worden bij de omgevingsvergunningsaanvraag. Ook met het verlenen van hogere waarden blijft er sprake van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘ontwerpbestemmingsplan’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 - 16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14 075.

Het m.e.r-beoordelingsbesluit en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid liggen op de volgende wijzen ter inzage:

  • Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘ontwerpbesluit/hogere waarden/m.e.r.’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 - 16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14 075.

Zienswijzen

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Dorpsstraat 932 Assendelft’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan op maandag t/m donderdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met dhr. Van den Boogaart, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer14 075.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden naar keuze mondeling of schriftelijk, hun zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden geluid Dorpsstraat 932 Assendelft’.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan op maandag t/m donderdag, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met dhr. Van den Boogaart, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (= het ontwerpbestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk hun bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken.

Bezwaarschriften moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit Dorpsstraat 932 Assendelft’.

Nadere informatie

Het ontwerpbestemmingsplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid worden op verzoek mondeling toegelicht. Hiervoor kunt u contact opnemen met dhr. Van den Boogaart, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Inloopavond

Op woensdag 19 december wordt van 19.30- 21.00 uur een inloopbijeenkomst georganiseerd over het ontwerpbestemmingsplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid in Het Wapen van Assendelft. U kunt daar de stukken inzien en vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren van de gemeente en aan de vertegenwoordigers van de ontwikkelaar die het plan gaat realiseren.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Pro forma ingediende beroepen zijn niet toegestaan. In het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

 

Zaandam, 12 december 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven