Voornemen voorbereiding bestemmingsplan Tuindorp Oostzaan II, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

 

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied Tuindorp Oostzaan.

 

Het plangebied van het bestemmingsplan Tuindorp Oostzaan II ligt in het westelijk gedeelte van Amsterdam Noord en wordt globaal begrensd door het Coentunnelcircuit, Dierenriem, Kometensingel en Appelweg in het noorden, de Moestuinlaan, Scheepsbouwweg en Vlakkerweg in het oosten en de Strekkerweg en Cornelis Douwesweg in het zuiden en westen.

 

Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in een actualisering van het vigerende bestemmingsplan. Uitgangspunt is het overnemen van de geldende, planologische mogelijkheden, maar ook het doorvertalen van actueel beleid en nieuwe inzichten. Zo is een groot deel van het plangebied in 2014 aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht; deze aanwijzing zal worden verwerkt in het bestemmingsplan.  

 

In dit stadium van de procedure worden er geen stukken ter inzage gelegd en wordt er geen gelegenheid geboden inspraakreacties naar voren te brengen. Ook wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

 

Het eerste moment dat u een inspraakreactie kunt indienen is op het moment dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. Te zijner tijd wordt dat op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt.

 

Amsterdam, 12 december 2018

Dagelijks bestuur van stadsdeel Noord

Naar boven