Concept Structuurvisie Groen

Logo Gouda

Op basis van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda voornemens een structuurvisie Groen op te stellen voor het gehele grondgebied van de gemeente Gouda. 

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders een concept Subsidieverordening Groenfonds opgesteld om uitvoering van de Structuurvisie Groen te bevorderen.

In de concept Structuurvisie Groen presenteert de gemeente Gouda haar visie voor behoud en aanleg van (openbaar) groen in de gemeente. Er worden doelstellingen beschreven en de wijze waarop deze doelstellingen bereikt kunnen worden. Het document zal na vaststelling onder meer een basis vormen voor bestemmingsplannen.

In de concept Subsidieverordening wordt beschreven waarvoor subsidie kan worden verleend en welke procedure daarbij wordt gevolgd.

Ter inzage

Op 21 november 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda de concept Structuurvisie Groen vrijgegeven voor inspraak, gedurende een periode van vier weken. U kunt het document tijdens kantooruren inzien vanaf woensdag 21 november tot en met woensdag 19 december 2018 in het Huis van de Stad, Jamesplein 1, Gouda. De concept Structuurvisie Groen is ook digitaal beschikbaar op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0513.0005SvGroen2019-OB01. Daarnaast is de concept Structuurvisie op de gemeentelijke website de pagina www.gouda.nl/groenfonds te lezen.

Op 21 november 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda tegelijkertijd de concept Subsidieverordening Groenfonds vrijgegeven voor inspraak, gedurende een periode van vier weken. U kunt het document tijdens kantooruren inzien vanaf woensdag 21 november tot en met woensdag 19 december 2018 in het Huis van de Stad, Jamesplein 1, Gouda. Dit document is ook te vinden op de gemeentelijke website de pagina www.gouda.nl/groenfonds

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op de concept Structuurvisie Groen en de concept Subsidieverordening Groenfonds naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan de gemeenteraad van Gouda (Postbus 1086, 2800 BB Gouda), onder vermelding van ‘Concept Structuurvisie Groen’ of ‘Concept Subsidieverordening Groenfonds’, U kunt ook een digitale zienswijze indienen met vermelding van dezelfde onderwerpen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met M. Driehuijs, email: marianne.driehuijs@gouda.nl of 0182-588324.

 

Naar boven