Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Genderen’, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 30 oktober 2018 het bestemmingsplan ‘Genderen’ met plannummer NL.IMRO.0738.BP4000-GV01 gewijzigd vastgesteld.

Plangebied en aanleiding

Het plangebied van het bestemmingsplan bestaat uit de gronden gelegen in de kern Genderen. Dit gebied wordt begrensd door de Nieuwe Steeg, Genderensedijk, Provincialeweg-Zuid, Hoofdstraat, Buitenstraat en de aangrenzende gronden. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de wettelijke plicht om bestemmingsplannen actueel te houden. Daarnaast zijn er enkele ruimtelijke initiatieven in de kern Genderen waaraan de gemeente medewerking wil verlenen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 21 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens de ter visie legging zijn er 42 zienswijzen naar voren gebracht. Naar aanleiding van deze zienswijzen zijn de toelichting, de planregels en de verbeelding op enkele (kleine) onderdelen aangepast. Het bestemmingsplan is zodoende gewijzigd vastgesteld.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Tervisielegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt 6 weken ter inzage vanaf donderdag 13 december 2018 tot en met woensdag 23 januari 2019 voor eenieder ter inzage.

U kunt het bestemmingsplan op 2 manieren bekijken:

• U bekijkt het bestemmingsplan digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl.

• U maakt een afspraak om het bestemmingsplan te bekijken op het gemeentehuis. Tot en met donderdagochtend 20 december 2018 kunt u terecht op het gemeentehuis in Aalburg (Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg). U kunt een afspraak maken via www.aalburg.nl. Vanaf 3 januari 2019 kunt u terecht op het gemeentehuis van de gemeente Altena (Sportlaan 170 in Almkerk).Tussen 20 december 2018 en 3 januari 2019 is het plan alleen in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, omdat het gemeentehuis dan gesloten is.

 

Beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 13 december 2018 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, door:

• iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Aalburg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Wijk en Aalburg, 12 december 2018

 

 

Naar boven