[Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling perceel naast Kelvinstraat 13, Oldenzaal]

Logo Oldenzaal

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oldenzaal maken bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het oprichten van een metaalrecyclingbedrijf naast het perceel Kelvinstraat 13 in Oldenzaal.

De beoogde activiteit (de opslag van schroot) staat vermeld in bijlage D, categorie 18.8 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 18.8 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 12 december 2018 tot en met 22 januari 2019 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis te Oldenzaal.

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. In dit geval in het kader van de procedure voor de afhandeling van een omgevingsvergunning.

Informatie

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met Silvia van Oene, bereikbaar op telefoonnummer (0541) 58 84 09.

Oldenzaal, 11 december.

College van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

Silvia van Oene, Vergunningverlener Wabo

Naar boven