Gemeentelijke coördinatieregeling Herontwikkeling Koningin Julianastraat 16/18 te Houten

Logo Houten

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

  • 1.

    op 23 januari 2018 het bestemmingsplan “Herontwikkeling Koningin Julianastraat 16/18” ongewijzigd is vastgesteld;

  • 2.

    op 25 januari 2018 een omgevingsvergunning (UV17217) is verleend voor het bouwen van acht woningen op het adres Koningin Julianastraat 16/18 te Houten.

Coördinatieregeling

Bovengenoemde besluiten worden overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 21 maart 2017 op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en bekend gemaakt.

Het plan

Er is een plan ontwikkeld voor de herontwikkeling van het perceel aan Koningin Julianastraat 16/18. In het plan gaat het om het bouwen van acht geschakelde woningen. Dit gebeurt na sloop van de huidige bebouwing op het perceel Koningin Julianastraat 18 (gemeentelijk monument) en het bedrijfspand achter Koningin Julianastraat 16. De woningen zijn levensloopbestendig en zijn vooral geschikt voor de doelgroep senioren. In zes van de acht woningen bevindt zich het gehele woonprogramma op de begane grond.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn géén zienswijzen naar voren gebracht. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 23 januari 2018 ongewijzigd vastgesteld. Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn géén zienswijzen naar voren gebracht. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 25 januari 2018 de omgevingsvergunning verleend.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning, met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 februari 2018 tot en met woensdag 21 maart 2018 ter inzage in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 in Houten. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen wij u naar de website www.houten.nl/afspraak.

Digitaal kunt u vanaf 8 februari 2018 de volgende stukken inzien:

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden voornoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kan met ingang van vrijdag 9 februari 2018 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden:

  • die tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht;

  • die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar voren te brengen.

Het beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit doet u onder vermelding van: Beroepschrift Herontwikkeling Koningin Julianastraat 16/18. Het beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Met vragen kunt u contact opnemen met de heer W.F. de Moed, mevrouw K. Nicia of de heer P. Lemmers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) 63 92 611.

Naar boven