ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HERONTWIKKELING KERKEWIJK – TUINSTRAAT (VERTREKLOCATIE HOOGVLIET)

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Herontwikkeling Kerkewijk - Tuinstraat met ingang van 13 december 2018, gedurende 6 weken ( tot en met woensdag 23 januari 2019) ter inzage ligt. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. U kunt de stukken op afspraak inzien bij het omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan is geen milieueffectrapport opgesteld.

Waar gaat het ontwerpbestemmingsplan over?

Op de locatie was voor kort een supermarkt gevestigd. Deze is inmiddels verplaatst naar een andere locatie. Nu is het mogelijk om het perceel her te ontwikkelen. Uitgangspunt bij de herontwikkeling is dat er geen nieuwe detailhandelsfunctie terug komt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridische regeling om herontwikkeling mogelijk te maken. Het wordt mogelijk om maximaal 23 appartementen te ontwikkelen met mogelijkheid van dienstverlenende en maatschappelijke functies op de begaande grond.

Geen exploitatieplan

De voorgenomen ontwikkeling vindt geheel plaats op gronden in eigendom van de gemeente Veenendaal. De gemeente is samen met de scholen en kinderopvang initiatiefnemer. Het gaat om een openbare voorziening, waarvoor geld is opgenomen in de begroting. Kostenverhaal van de planologische kosten is voldoende verzekerd. Er is daarom geen noodzaak tot het vaststellen van een exploitatieplan.

Wilt u een zienswijze indienen?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Veenendaal. Digitaal via www.veenendaal.nl/zienswijze, schriftelijk via postbus1100, 3900 BC Veenendaal o.v.v. ‘zienswijze Plannaam’. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken met Bob Dijkman van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het ontwerpbestemmingsplan kunt u eveneens contact opnemen met Bob Dijkman Dulkes van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven