Besluit hogere waarden geluid voor de realisatie van maximaal 20 woningen binnen het plan Noortveer te Voorschoten

Logo Voorschoten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten hebben vanwege wegverkeerslawaai een besluit genomen om voor de realisatie van maximaal 20 woningen binnen het plan Noortveer hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a Wet geluidhinder juncto artikel 83, lid 1.

Het bestemmingsplan ‘Noortveer’ biedt de mogelijkheid woningen te realiseren binnen het bouwvlak van de in het plan opgenomen bestemmingen Wonen 1 en Wonen 2.

Procedure

Bij de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van de hogere waarde geluid is van toepassing de Wet geluidhinder (Wgh), artikel 110c, lid 1. Bij de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is van toepassing de Wet ruimtelijke ordening (Wro), afdeling 3.1 en 3.2 met inachtneming van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Tegelijkertijd met het besluit hogere waarden geluid wordt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Noortveer’ ter inzage gelegd.

Terinzagelegging besluit hogere waarden geluid

De terinzagelegging van het besluit hogere waarden geluid voor de realisatie van maximaal 20 woningen binnen het plan Noortveer te Voorschoten vindt plaats volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het besluit ligt met  bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage van 6 december 2018 tot en met 17 januari 2019, en is tijdens de openingstijden tevens in te zien bij het Klantencontactcentrum van het gemeentekantoor aan de Leidseweg 25 te Voorschoten.

Beroep instellen

Tegen het besluit kan gedurende de termijn van ter inzage een beroepschrift worden ingediend bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag (in tweevoud). Dit kunnen belanghebbenden doen die zienswijzen hebben ingediend of aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt onmiddellijk na de beroepstermijn in werking tenzij een beroepschrift is ingediend, gecombineerd met een verzoek om voorlopige voorziening. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wij verzoeken u een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ te Voorschoten.

 

Burgemeester en wethouders van Voorschoten

Voorschoten, 6 december 2018 

 

Naar boven