Ontwerp omgevingsvergunning Windpark de Pals

Logo Bladel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bladel maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van de artikelen 2.1, 2.10, 2.11, 2.12 en 2.14 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning te verlenen.

 

Inhoud

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw en het gebruik van een windturbinepark bestaande uit vier windturbines, gedurende een periode van 25 jaar. Het windpark en de daarbij behorende voorzieningen worden gebouwd en aangelegd op meerdere kadastrale percelen. De locaties voor de windturbine zijn (van noordoost naar zuidwest) gelegen op de kadastrale percelen gemeente Hoogeloon sectie G 1727 en G 1726 en gemeente Bladel, sectie K nummers 335 en 651, plaatselijk bekend noordzijde rijksweg A67 ten westen van de Pals te Hapert.

 

De aangevraagde activiteiten zijn in strijd met de bestemmingsplannen Buitengebied Bladel 2014 en Buitengebied Bladel 2014, tweede herziening 2018. Omdat is aangetoond dat na uitvoering van de vergunning sprake is van een goede ruimtelijke ordening kan het project in afwijking van het bestemmingsplan worden vergund. Het ontwerpbesluit heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- gebruik van gronden/bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan

- bouwen

- milieu

- het aanleggen van een ontsluitingsweg.

Aan het ontwerpbesluit worden voorwaarden verbonden.

 

Milieueffectrapport

Voor het project is een milieueffectrapport opgesteld dat deel uitmaakt van de aanvraag. De commissie voor de milieueffectrapportage adviseert het bevoegd gezag over het milieueffectrapport in combinatie met de aanvraag, de ontwerp-omgevingsvergunning en de eventueel ingebrachte zienswijzen.

 

Coördinatieregeling

Door de gemeenteraad is op 1 februari 2018 besloten om voor de ontwikkeling van Windpark de Pals gebruik te maken van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het door de gemeenteraad genomen besluit maakt het mogelijk om (ontwerp)vergunningen van gemeente over overige bevoegde gezagen gecoördineerd voor te bereiden en tegelijkertijd te publiceren en ter inzage te leggen . Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling voor dit project is een procedureel en geen inhoudelijk besluit.

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Door toepassing van de coördinatieregeling wordt eventueel beroep tegen (één van) bovenstaande vergunningen meteen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingesteld en niet eerst bij de rechtbank. Het toepassen van de coördinatieregeling heeft dus tot gevolg dat het doorlopen van de beroepsprocedure via minder instanties verloopt.

 

Zienswijzen

De ontwerp-omgevingsvergunning, inclusief ruimtelijke onderbouwing, en het milieueffectrapport liggen van vrijdag 7 december 2018 tot en met donderdag 17 januari 2019 ter inzage.

U kunt de stukken inzien via internet: www.ruimtelijkeplannen.nl of www.bladel.nl/bestemmingsplannen.

Het plan kent het identificatienummer: NL.IMRO.1728.OVG0053windprkpals-ONTW.

Inzage van stukken kan op afspraak (via e-mail: vergunningen@kempengemeenten.nl of telefonisch 0497-531300). Om stukken in te zien, moet u minimaal twee werkdagen van te voren een afspraak maken.

U kunt het plan ook inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis van Bladel, Markt 21 te Bladel. U kunt daar terecht op maandag en woensdag van 09.00 tot 19.00 uur, op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

 

Iedereen kan tijdens de ter inzage periode schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpplan kenbaar maken. Uw schriftelijke reactie moet u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Bladel, Postbus 11, 5530 AA Bladel. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpplan deze betrekking heeft.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het de heer H. van Riet via telefoonnummer 0497-531300. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Tegen de uiteindelijke beschikking kan alleen door belanghebbenden beroep worden ingesteld als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

 

Inloopbijeenkomst

Op maandag 17 december 2018 vindt er een inloopbijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Bladel van 16.30 tot 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt nadere informatie verstrekt over het project windpark de Pals. Desgewenst is er de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te dienen.

 

Naar boven