Vastgesteld bestemmingsplan Kom Noord en Zuidoost, Putten

Logo Putten

Het bestemmingsplan Kom Noord en Zuidoost is op 4 oktober 2018 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan ligt ter inzage van 6 december 2018 tot 17 januari 2019. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder planID-nummer NL.IMRO.0273.BPBKNoordZoost-VA01.

Daarnaast kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur bij de Publiekswinkel (Verlengde Dorpsstraat 3). Ook kunnen de stukken op afspraak, telefoonnummer (0341) 359 731 of (0341) 359 785, buiten de hiervoor genoemde uren worden ingezien bij het tijdelijke gemeentehuis op de Vanenburgerallee 3. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via dezelfde telefoonnummers.

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de bestemmingsplannen. Het doel van dit bestemmingsplan is een actueel planologisch regime voor het gebied vast te leggen. Het is hoofdzakelijk beheergericht. Dit betekent dat de bestemmingen uit het vorige bestemmingsplan grotendeels zijn overgenomen. Het nieuwe plan is er niet op gericht om (grootschalige) ontwikkelingen mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding (kaart). In de toelichting wordt onder andere een beschrijving van de beoogde plannen voor het gebied gegeven en vindt u de beleidsmatige onderbouwing voor de plannen. In de regels staan bepalingen die zich richten op de gebruiks- en de bouwmogelijkheden in het gebied. De regels zijn via bestemmingsvlakken vastgelegd op de verbeelding.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ingestemd met enkele wijzigingen als gevolg van ingediende zienswijzen en ambtshalve voorgestelde aanpassingen. Deze wijzigingen zijn verwerkt in het bestemmingsplan. Een overzicht van de juridisch bindende wijzigingen (aanpassingen voor de regels en verbeelding) ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende bijlage “Zienswijzennota Kom Noord en Zuidoost + ambtelijke wijzigingen”. Dit document ligt ook ter inzage bij de vastgestelde stukken.

Belanghebbenden kunnen van 7 december 2018 tot 18 januari 2019 beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

- die tijdig een zienswijze bij de gemeente naar voren heeft gebracht, of

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet naar voren heeft gebracht.

Ook kan beroep worden ingesteld tegen de aanpassingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het behandelen van een beroep en/of verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven.

Naar boven