Omgevingsvergunning Burgemeester Honnerlage Gretelaan 51-67 te Schiedam.

Logo Schiedam

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 19 november 2018 de omgevingsvergunning voor het bouwen van 36 eengezinswoningen aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 51-67 is verleend.

Projectomschrijving

Op 1 maart 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 36 eengezinswoningen aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 51-67. Medewerking aan het plan is mogelijk middels een afwijking van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Hiertoe is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld, waaruit blijkt dat het project voldoet aan de vereiste van een goede ruimtelijke ordening.

Plangebied

De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op het perceel Burgemeester Honnerlage Gretelaan 51-67.

Verklaring van geen bedenkingen

Op grond van artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht wordt de genoemde afwijking van het bestemmingsplan niet verleend nadat de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen heeft tegen het ruimtelijk initiatief. De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het bouwplan valt echter niet onder de reikwijdte van artikel 2, lid 1 van deze algemene verklaring omdat het aantal woningen het maximumaantal van 30 overschrijdt. Als gevolg hiervan heeft de gemeenteraad in de vergadering van 30 oktober 2018 een verklaring van geen bedenkingen voor dit project verleend.

Ter inzage

De omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen tevens vanaf 20 november 2018  gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. De stukken zijn ook op aanvraag digitaal toe te sturen en worden tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl 

Beroep

Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking beroep worden ingesteld. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend ten aanzien van de omgevingsvergunning, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn. Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007BM te Rotterdam. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

De beschikking treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Deze vergunning heeft betrekking op een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en dat deze gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over de ontwerp-omgevingsvergunning en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer M.J. Kap, juridisch beleidsadviseur van de gemeente Schiedam. U kunt ook een mail sturen naar m.kap@schiedam.nl.

     

Naar boven