Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Woontoren Fibonacci incl. ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Woontoren Fibonacci, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan Woontoren Fibonacci en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan Woontoren Fibonacci vrijgeven voor terinzagelegging.

 

Plangebied

Het plangebied ligt in het Oostelijk Havengebied in stadsdeel Oost. Ten westen van het plangebied liggen de Oostelijke Eilanden (het Funenpark en de Czaar Peterbuurt), die deel uitmaken van stadsdeel Centrum. Ten oosten van het plangebied ligt het Cruquiuseiland. De omliggende infrastructuur maakt het perceel tot een soort restgebied en eiland in de stad. Het spoor aan de westzijde de Panamalaan aan de oostzijde en de Cruquiuskade aan de zuidzijde vormen de harde begrenzingen.

 

Omschrijving van het plan

In het voorliggende ontwerpbestemmingsplan wordt een gebouw met maximaal 243 woningen en aan het woningbouwprogramma gekoppelde gedeelde voorzieningen, mogelijk gemaakt. De gezamenlijke voorzieningen zijn voorzieningen die normaal bij de woning horen zoals een wasruimte en een berging, maar vanwege de maat van de woningen gezamenlijk worden gerealiseerd.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Met het ontwerpbestemmingsplan Woontoren Fibonacci wordt de ontwikkeling van woningen mogelijk gemaakt. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan op grond van de Wet geluidhinder hogere waarden te worden vastgesteld.

Het ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Woontoren Fibonacci ligt gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Woontoren Fibonacci’ en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Woontoren Fibonacci liggen, met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 6 december 2018 gedurende een termijn van zes weken, tot 17 januari 2019 ter inzage:

  • Papieren versie bij de balie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

  • Digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer  NL.IMRO.0363.M17028BPSTD-OW01.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

 

Inloopavond

Op dinsdagavond 18 december  wordt een inloopavond gehouden in Studio Zeeburg, Zeeburgerpad 58 te Amsterdam. U kunt het bestemmingsplan inzien en vragen te stellen. Tijdstip: van 18.00 uur tot 20.00 uur.

 

Zienswijzen Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen door belanghebbenden naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost/Zuidoost, t.a.v. dhr. W. de Jongh. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost/Zuidoost, dhr. W. de Jongh telefoonnummer 0624727368 en emailadres w.de.jongh@amsterdam.nl

 

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Gegevensbescherming

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

M.e.r. beoordelingsbesluit

Uit de onderzoeken die ten grondslag liggen aan het voorliggende ontwerpbestemmingsplan is gebleken dat de ontwikkeling die het voorliggende ontwerp bestemmingsplan mogelijk maakt, niet tot nadelige gevolgen voor het milieu leidt en dat daarom geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt.

 

Amsterdam, 5 december 2018

burgemeester en wethouders van Amsterdam

Wil Rutten

secretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven