MER-beoordelingsbesluit, Ontwerpbestemmingsplan ‘Cruquius deelgebied 6, Cruquiusweg 140-142’, ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en ontwerp omgevingsvergunning voor de Cruquiusweg 140-142, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 7:17 Wet milieubeheer het volgende bekend:

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 27 november 2018 een MER-beoordelingsbesluit genomen, het ontwerpbestemmingsplan  Cruquius deelgebied 6, Cruquiusweg 140-142’, het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder en de (ontwerp) omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken, vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

MER-beoordelingsbesluit

Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er voor het bestemmingsplan Cruquius deelgebied 6, Cruquiusweg 140-142’geen Milieu Effect Rapportage (MER) hoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

 

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u geven in het kader van de procedure van het bestemmingsplan.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied Cruquius deelgebied 6,Cruquiusweg 140-142 ligt in stadsdeel Oost in het Cruquiuswerkgebied. Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het bestemmingsplan ‘Cruquius’ dat in 2013 is vastgesteld deels te vervangen. In Cruquius deelgebied 6 worden 150 woningen en bedrijvigheid gerealiseerd.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De ontwikkeling vindt plaats op een gezoneerd industrieterrein. Met dit bestemmingsplan wordt voor het plangebied het industrieterrein gedezoneerd. Dit betekent dat het plangebied geen deel meer uitmaakt van het industrieterrein. De geluidszone die om een industrieterrein ligt, komt nu over het plangebied te liggen. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere grenswaarden vast te stellen voor de realisatie van de woningen.

 

Ontwerpomgevingsvergunning

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (zaaknummer 3782729) heeft betrekking op het oprichten van drie gebouwen op een terrein gelegen aan de Cruquiusweg 140-142 te Amsterdam, met bestemming daarvan tot woningen, commerciële ruimten, horeca en parkeervoorzieningen

 

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan. Dat heeft procedurele versnellingen tot gevolg.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Cruquius deelgebied 6 Cruquiusweg 140-142’, ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en ontwerp omgevingsvergunning en de op dit alles betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 5 december 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

 

  • -

    de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur. 

Het ontwerpbestemmingsplan Cruquius deelgebied 6 ,het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder en met de daarop betrekking hebbende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1705BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijzen naar voren brengen. Over het ontwerpbestemmingsplan en het m.e.r. beoordelingsbesluit dat daar deel van uitmaakt kunt u uw zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen naar voren worden gebracht bij het College van Burgemeester en wethouders van Amsterdam. Zienswijzen over de omgevingsvergunning kunnen naar voren worden gebracht bij het Algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Oost.

 

Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling naar voren worden gebracht. In alle gevallen kunnen de zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Oost, mw. E. Bosman. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost, mw. E. Bosman, telefoonnummer 14 020 en emailadres eva.bosman@amsterdam.nl.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 5 december 2018

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

F. Halsema, burgemeester

W.G.H.M Rutten, waarnemend gemeentesecretaris

Naar boven