Kennisgeving Ontwerpbestemmingsplan OAT Terminal, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend;

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 4 december 2018 het ontwerpbestemmingsplan OAT Terminal, vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpbestemmingsplan OAT Terminal

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt globaal begrensd aan de westzijde door de Zuider IJdijk, aan de noordzijde door de Piet Heintunnel, aan de oostzijde door de P&R Zeeburg en aan de zuidzijde door een bedrijfsperceel, water en een groenstrook in de Baaibuurt West.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische basis voor een gebouw voor afvalinzameling van het ondergrondse afvaltransportsysteem (OAT) dat in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland wordt aangelegd. De OAT voorziening is een depot bestemd voor het verzamelen van huishoudelijk afval en kleinbedrijfsafval ten behoeve van transport naar de eindverwerker. Het via de buisleiding (OAT) verzamelde afval wordt verdeeld in de transportcontainers. Deze transportcontainers worden per vrachtwagen vervoerd naar verwerkingsbedrijven.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan OAT Terminal ligt met ingang van donderdag 6 december 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • Stadsloket stadhuis, Amstel 1, te Amsterdam.

  • Stadsloket stadsdeelkantoor Oost, Oranje Vrijstaatplein 2, te Amsterdam.

Alle stadsloketten zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.M1809BPGST-OW01. Het plan is raadpleegbaar via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan OAT Terminal naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. mevrouw H. Linger.

   

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, Ruimte & Duurzaamheid, mw. H. Linger of dhr. S. de Boer, telefoonnummer 14020.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 5 december 2018

burgemeester en wethouders,

Wil Rutten

Waarnemend gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven