Kennisgeving, ontwerpbestemmingsplan bijlmermuseum en voornemen tot aanwijzing gemeentelijk beschermd stadsgezicht bijlmermuseum, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 12 juli 2018 het ontwerpbestemmingsplan Bijlmermuseum vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd  aan de oostzijde door de ‘s-Gravendijkdreef, de Arenpalmstraat en de Lontarpalmstraat, de westzijde de Groesbeekdreef , de noordzijde de Bijlmerdreef en de zuidzijde de Kikkensteinhof, de Kruitberghof en de Dwergpalmstraat. De flats Gooioord, Groeneveen, Grubbehoeve, Kikkestein, Kruitberg, Kleiburg, de gebouwen aan de Bijlmerdreef waaronder het CEC-gebouw, de gebouwen die aan Gooioord en Groeneveen grenzen en ook het wijkje Nieuw Grunder, waar voorheen de flat Grunder stond, vallen allemaal in het bestemmingsplangebied.

 

Het ontwerpbestemmingsplan Bijlmermuseum is een conserverend bestemmingsplan waarbij zoveel mogelijk de huidige situatie wordt vastgelegd en er geen grote ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt worden. Voor de wijken Kouwenoord en Klieverink is een regeling met betrekking tot dakterrassen en dakopbouwen opgenomen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 6 december 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • -

    Het Stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020;

  • -

    Het Stadsloket Zuidoost, Anton de Komplein 150, Voor het inzien van de stukken kunt u een

afspraak maken via 14020 of kijk op https://www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-zuidoost/ 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1603BPSTD-OW01. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Of per email: P.Bouterse@amsterdam.nl onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bijlmermuseum”.

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team Zuidoost,  telefoonnummer 06-83357421.

 

Voornemen tot Aanwijzing Gemeentelijk Beschermd Stadsgezicht Bijlmermuseum

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolgde artikel 16 Erfgoedverordening Amsterdam het volgende bekend. Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 27 november 2018 het voornemen tot Aanwijzing Gemeentelijk Beschermd Stadsgezicht Bijlmermuseum vrijgegeven voor terinzagelegging. Het document kan op dezelfde locaties ingekeken worden als het bestemmingsplan.

 

Er is een cultuurhistorische verkenning (hierna CHV) opgesteld voor het gebied Bijlmermuseum. Deze CHV vormt de grondslag voor de aanwijzing tot gemeentelijk beschermd stadsgezicht.

De CHV geeft een uitgebreide beschrijving over de ontstaansgeschiedenis van de Bijlmer.

 

Het deel van het Bijlmermuseum dat opgenomen is in het voornemen tot Aanwijzing Gemeentelijk Beschermd Stadsgezicht is nog zeer herkenbaar als onderdeel van het grotere stedenbouwkundig plan voor de Bijlmer. Hierdoor zijn er voldoende waardevolle kenmerken zichtbaar in het samenspel tussen gebouwen en openbare ruimte die het beschermen waard zijn. De flats die onderdeel zijn van de aanwijzing zijn Gooioord, Groeneveen, Grubbehoeve, Kikkestein, Kleiburg en Kruitberg.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het voornemen tot aanwijzing gemeentelijk beschermd stadsgezicht naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Of per email: Ellen.van.Kessel@amsterdam.nl onder vermelding van “zienswijze Beschermd Stadsgezicht Bijlmermuseum”.

 Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Monumenten en Archeologie, mailto:Ellen.van.Kessel@amsterdam.nl

Ellen.van.Kessel@amsterdam.nl .

 

Amsterdam, 5 december 2018

burgemeester en wethouders,

W. Rutten

secretaris

F. Halsema

burgemeester

Naar boven