Ontwerp "Paraplubestemmingsplan Kennisecosysteem"

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat met ingang van 6 december 2018 het ontwerp “Paraplubestemmingsplan Kennisecosysteem”  ter inzage ligt.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

De gemeente Wageningen heeft met het de Wageningen UR en het bedrijfsleven afgesproken de kennisintensieve bedrijvigheid binnen de gemeente te stimuleren. Van belang hierbij is dat de verschillende (bedrijfs)locaties gezien worden als een samenhangend geheel. Waarbij sprake is van één “ecosysteem” waarbij er interactie bestaat tussen de industrieën, kennisintensieve bedrijfsleven en universiteit en hogescholen, maar ook direct hieraan gerelateerde toeleveringsbedrijven.

Belangrijk hierbij is dat er een eenduidige omschrijving van de kennisintensieve bedrijven en kantoren komt met een uitgebreidere staat van bedrijfsactiviteiten zodat er meer mogelijkheden komen voor het vestigen van dit type bedrijven.

Met voorliggend paraplubestemmingsplan wordt een eenduidige regeling voor bedrijven in het “kennisecosysteem” en een uitgebreidere staat van bedrijfsactiviteiten planologisch juridisch voor verschillende bestemmingsplannen op de Wageningen Campus (globaal tussen Nijenoordallee, Mondriaanlaan, Mansholtlaan en Kielekampsteeg) vastgelegd. Deze regeling zal ook de basis vormen voor de nog op te stellen bestemmingsplannen voor het Business en sciencepark en de herziening van het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Kortenoord.

Ter inzage

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 6 december 2018 gedurende zes weken (tot en met 16 januari 2019) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Website

Het ontwerp paraplubestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0074kennisecosyst-ONT1.

Reageren

Tot en met 16januari 2019 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerp paraplubestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp paraplubestemmingsplan Kennisecosysteem’ sturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer U. Yntema van het team Beleid en Projecten, telefoonnummer (0317) – 492 931.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven