Ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder

Logo Zaanstad

B&W maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 6 december 2018 gedurende 6 weken (dus tot en met 16 januari 2019) ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan NL.IMRO.0479.STED3854BP-0201, besluit 2018/35474, met bijbehorende stukken.

Het bestemmingsplan ‘Tweede partiële herziening Achtersluispolder heeft betrekking op een deel van Zaandam. Het betreft het perceel van Rutte bv aan de Kruisbaken 2 te Zaandam.

Met deze herziening van het huidige bestemmingsplan wordt vooruitgelopen op de transformatie van de Achtersluispolder naar een woon-werkgebied zoals voorzien in het toekomstdocument MAAK.Zaanstad. Bedrijven die veel milieuhinder veroorzaken passen niet in de plannen om Achtersluispolder te ontwikkelen tot grootstedelijk woon-werkgebied. Voor de locatie Kruisbaken 2 te Zaandam wordt door middel van het nieuwe bestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder de toegestane milieucategorie, verlaagd. Ook krijgt het daar gevestigde aannemingsbedrijf een maatbestemming die de milieu-invloed van de activiteiten beperkt.

 

M.e.r .-beoordelingsbesluit Tweede partiële herziening Achtersluispolder

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan genaamd bestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder.

Om te bepalen of de ontwikkeling zoals mogelijk gemaakt in het ontwerpbestemmingsplan nadelige milieugevolgen heeft op de milieu- en leefomgevingskwaliteit in en rondom het gebied zijn de effecten die kunnen optreden in beeld gebracht.

De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder kunnen worden uitgesloten.

Bezwaar en beroep

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van het (ontwerp)bestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 6 december 2018 op de volgende wijzen ter inzage:

  • Digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • Bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

  • Schriftelijk: sturen naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening Achtersluispolder’.

  • Mondeling: neem op maandag t/m donderdag, liefst tussen 10.00 en 12.00 uur, contact op met de heer Van den Boogaart, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14075.

  • Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

 

Nadere informatie: het ontwerpbestemmingsplan wordt op verzoek mondeling toegelicht. Neem hiervoor contact op met de heer Van den Boogaart, tel. 14075.

 

Zaandam, 5 december 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven