Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Meppel - Paraplubestemmingsplan Parkeren’ en ‘Partiële herziening beheersverordening Meppel – Bedrijventerreinen’

Logo Meppel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Meppel maken bekend dat de gemeenteraad van Meppel op 15 november 2018 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Meppel - Paraplubestemmingsplan Parkeren’ en de ‘Partiële herziening beheersverordening Meppel - Bedrijventerreinen’ gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen betreft een aanpassing van de parkeerregeling in die zin dat het niet meer mogelijk is om de beleidsregelconstructie te hanteren voor gebruiksveranderingen waarvoor geen omgevingsvergunning is vereist.

In de bouwverordening van de gemeente Meppel zijn parkeerregels opgenomen. Door een wetswijziging zijn deze regels per 1 juli 2018 vervallen. In dit bestemmingsplan en in deze beheersverordening zijn de parkeerregels opgenomen zodat er ook na 1 juli 2018 voor heel het grondgebied van Meppel een goede parkeerregeling van toepassing is. In de praktijk verandert er niets.

Waar kunt u het bestemmingsplan en de beheersverordening inzien?

 

Bestemmingsplan ‘Meppel – Paraplubestemmingsplan Parkeren’

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan met de planidentificatie NL.IMRO.0119.Parkeren2018-BPC1 kan beroep worden ingesteld. Dit bestemmingsplan ligt met ingang van 4 december 2018 tot 16 januari 2019 voor een ieder ter visie in het stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel.

‘Partiële herziening beheersverordening Meppel – Bedrijventerreinen’

De vastgestelde beheersverordening met de planidentificatie NL.IMRO.0119.PBVParkeren2018-BVC1 treedt in werking op de dag na deze bekendmaking. Er is geen beroep mogelijk. Dit plan kan worden ingezien in het stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel.

De openingstijden van het stadhuis zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het plan kan ook worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.meppel.nl:

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Meppel – Paraplubestemmingsplan Parkeren’

bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden:

  • die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Meppel, 3 december 2018

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven