Regeling van de Minister voor Rechtsbescherming van 29 november 2018, nr. 2395471 houdende wijziging van de Regeling toeslag rechterlijke ambtenaren avonduren, zaterdagen, zondagen en feestdagen in verband met het wijzigen van het normbedrag

De Minister voor Rechtsbescherming;

Gelet op artikel 6h, tweede lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren 1 van de Regeling toeslag rechterlijke ambtenaren avonduren, zaterdagen, zondagen en feestdagen;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2, eerste lid, van de Regeling toeslag rechterlijke ambtenaren avonduren, zaterdagen, zondagen en feestdagen wordt ‘het jaar 2017: € 30,35.’ vervangen door ‘het jaar 2018: € 30,77’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 29 november 2018

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

TOELICHTING

Ingevolge artikel 6h, eerste lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren en artikel 1 van de Regeling toeslag rechterlijke ambtenaren avonduren, zaterdagen, zondagen en feestdagen wordt het normbedrag van de toeslag voor de werkzaamheden van rechterlijke ambtenaren, verricht op de onregelmatige uren zoals gedefinieerd in artikel 6h, eerste lid, van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren, jaarlijks geïndexeerd op basis van de in het voorgaande kalenderjaar gerealiseerde contractloonmutatie in de sector Rechterlijke Macht. De contractloonmutatie in 2017 bedraagt 1,4%. Daarmee komt de hoogte van dit normbedrag per 1 januari 2018 op € 30,77.

’s-Gravenhage, 29 november 2018

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Naar boven