Bekendmaking ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip

Logo Appingedam

Burgemeester en wethouders van Appingedam maken op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2018 het bestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan De Tip vastgesteld.

Plangebied

Woningbouwlocatie 'De Tip' is een schiereiland aan de westkant van het stadscentrum. Het is omsloten door het Damsterdiep, het Nieuwe Diep en de Bouwmeestersstraat. Het woonprogramma waarover de omwonenden zijn geïnformeerd, is een nadere uitwerking van de ontwikkeling van 45 woningen die staan benoemd in het huidige bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip maakt het mogelijk op 30 grondgebonden generatiebestendige woningen te bouwen en maximaal 15 vrijstaande woningen.

Het beeldkwaliteitsplan is opgezet om de locatie onderdeel te laten uitmaken van de omgeving. Er wordt voor de sociale grondgebonden generatiebestendige woningen van woonstichting Groninger Huis qua architectuur aansluiting gezocht bij de voormalige gasfabriek. Voor de vrije sector zijn kenmerken opgesteld die aansluiten bij een binnenstedelijk gebied.

 

Inzage bestemmingsplan

Vanaf donderdag 6 december 2018 tot en met woensdag 16 januari 2019 ligt het vastgestelde bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter inzage. U kunt het bestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip en het Beeldkwaliteitsplan De Tip inzien bij de Publieksbalie in het Stadskantoor aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen. Een volledig digitale versie van het bestemmingsplan, met planidentificatienummer NL.IMRO.0003.BPDETIP-VG01 is te raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

De bronbestanden van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder 'bronhouder' gemeente Appingedam.

 

Beroep instellen

Binnen de termijn van ter inzage legging is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan mogelijk voor:

- degene, die een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip hebben ingediend;

- belanghebbenden, die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip.

 

Op het bestemmingsplan Stad Appingedam - De Tip is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift moet worden aangeven welke beroepsgronden tegen de besluiten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd. Vermeld in uw beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

U dient het beroepschrift in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de reden. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek om voorlopige voorziening kunt u indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven