Ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam – Opwierde Zuid

Logo Appingedam

Op grond van artikel 3.8 Wro en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb), maken burgemeester en wethouders van Appingedam bekend dat met ingang van donderdag 6 december 2018 tot en met woensdag 16 januari 2019 voor een ieder ter inzage ligt: Ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam – Opwierde Zuid en het concept beeldkwaliteitsplan Opwierde Zuid.

 

Plangebied

Het plangebied Opwierde – Zuid beslaat globaal het deel van de wijk Opwierde in Appingedam ten zuiden van de Burgemeester Hooft van Iddekingesingel.

 

Beschrijving

Mede door de omvang van het aardbevingsbestendig maken van de woningen in de wijk Opwierde Zuid maakt deze (vooroorlogse) wijk een grote transformatie door. Het huidige bestemmingsplan en de huidige welstandsnota voorzien niet in zo'n grootschalige verandering. Om deze reden is een concept beeldkwaliteitsplan opgesteld en is het bestemmingsplan aangepast.

Het bestemmingsplan - Opwierde Zuid is ruimer qua opzet (regels en verbeelding) ten opzichte van eerdere plannen. Het centrale deel van de wijk heeft bijvoorbeeld een ruimere bestemming waarin de nieuwe stedenbouwkundige opzet past qua wonen, verkeer en groen. Aan de oost- en westkant van het plangebied staan iets ruimere bouwvlakken op de verbeelding dan voorheen.

De ambities voor de wijk vragen om een specifiek beeldkwaliteitsplan waarin onze ruimtelijke ambities op stedenbouwkundig niveau als ook de beeldkwaliteit voor de bebouwing worden benoemd. De ambitie is er op gericht om locatie specifieke sferen binnen de buurt te realiseren.

 

Inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam – Opwierde Zuid en het concept beeldkwaliteitsplan Opwierde Zuid inzien bij de Publieksbalie in het Stadskantoor aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met planidentificatienummer NL.IMRO.0003.BPOpwierdeZuidAPP-VO01 is te raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

 

Zienswijze indienen

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een zienswijze indienen. Een schriftelijke zienswijze moet geadresseerd worden aan: de gemeenteraad van Appingedam, Postbus 15, 9900 AA, Appingedam. Of stuur uw zienswijze naar: info@appingedam.nl.

Maakt u daarbij wel zo duidelijk mogelijk kenbaar tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt (ontwerpbestemmingsplan of concept beeldkwaliteitsplan). Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivering waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en/of het concept beeldkwaliteitsplan.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u telefonisch een afspraak te maken met de heer M. van der Gaag of dhr. T.J. Zemering van de afdeling Beleid via telefoonnummer 14 0596.

De zienswijze zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven