Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief buitenplanse afwijking Nanengat 1

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken op grond van artikel 3.12 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief buitenplanse afwijking met ingang van 8 februari 2018 voor een ieder ter inzage ligt.

Het buitenplanse afwijkingsbesluit ex artikel 2.12 Wabo is noodzakelijk om medewerking te kunnen verlenen aan de aanvraag omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe bedrijfshal op het perceel aan Nanengat 1 te Papendrecht. De aanvraag omgevingsvergunning is in strijd met de voorschriften van het geldende bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosteind. Op het perceel ligt de bestemming 'Bedrijventerrein' en de dubbelbestemming 'Leiding-Hoogspanningsverbinding'. Het bouwplan past niet binnen de regels van het bestemmingsplan voor de aspecten bouwhoogte en bouwvlak. De aanvrager draagt de kosten van de planologische procedure. Hiervoor is met de initiatiefnemer een anterieure overeenkomst gesloten. Het kostenverhaal is hierdoor anderszins verzekerd. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens te besluiten geen exploitatieplan vast te stellen.

De ontwerp omgevingsvergunning en overige voor de planologische procedure relevante stukken liggen gedurende zes weken voor een ieder ter inzage vanaf donderdag 8 februari tot en met woensdag 21 maart 2018.

De ontwerp omgevingsvergunning inclusief buitenplanse afwijking en de bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien op de leestafel of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (https://www.papendrecht.nl/ro/ruimtelijke-plannen/buitenplanse-afwijkingen/ter-inzage) worden ingezien.

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen. Deze kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 11, 3350 AA Papendrecht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van de gemeente (14078). Bij voorkeur uiterlijk één week voor afloop van de termijn van terinzagelegging.

Papendrecht, 7 februari 2018

Naar boven