Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel – Randweg Westerstouwe’

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor Meppel – Randweg Westerstouwe.

 

Het plangebied

Globaal wordt het plangebied begrensd door de Randweg in het noorden, de achterkant van de Werkhorst en het middenspanningstation van Enexis in het oosten, de Westerstouwe in het zuiden, de Kuikenlaan en de achterkant van de Frans Halsstraat in het westen.

 

Het plan

Met het nieuwe bestemmingsplan Meppel – Randweg Westerstouwe worden 34 sociale huurwoningen mogelijk gemaakt inclusief bijbehorende parkeerplaatsen en twee ontsluitingswegen. Daarnaast wordt een substantieel gebied met openbaar groen mogelijk gemaakt, in het verlengde van het parkje Westerstouwe (voormalige Pronklocatie).

 

Inzien

Het voorontwerp bestemmingsplan - verbeelding, regels en toelichting - ligt ter inzage van 6 december 2018 t/m 16 januari 2019 in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel (voor actuele openingstijden zie www.meppel.nl) en is tevens digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.meppel.nl/bestemmingsplannen in te zien. Het bestemmingsplan heeft de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.randwegwesterstouw-BPA1’.

 

Inspraak

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u op grond van de gemeentelijke inspraakverordening een inspraakreactie indienen bij Burgemeester & Wethouders, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Tevens bestaat de mogelijkheid een mondelinge inspraakreactie in te dienen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via telefoon 14 0522.

Meppel, 5 december 2018

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven