Besluit van de Minister van Financiën van 26 november 2018 (kenmerk: 2018-191963), houdende wijziging van het Organisatie- en mandaatbesluit Ministerie van Financiën 2015 in verband met de reorganisatie DGBel

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie- en mandaatbesluit Ministerie van Financiën 2015 wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 20c, onder 1°, wordt ‘tot en met teamniveau’ vervangen door ‘tot afdelingsniveau’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

De Minister van Financiën, W.B. Hoekstra

NOTA VAN TOELICHTING

ARTIKEL I

Met ingang van 1 juli 2018 is het Organisatie- en Mandaatbesluit Ministerie van Financiën 2015 gewijzigd. Daarbij is, voor zover hier van belang, in artikel 20c bepaald welke besluiten bij uitsluiting zijn voorbehouden aan de directeur-generaal Belastingdienst.

De directeur-generaal Belastingdienst is bevoegd een eigen mandaatbesluit op te stellen voor het directoraat generaal Belastingdienst. Naar aanleiding van het opstellen van het mandaatbesluit directoraat-generaal Belastingdienst is de wens ontstaan om ruimte te geven aan het niveau onder de algemene leiding van het directoraat-generaal Belastingdienst om reorganisaties door te voeren op afdelings- en teamniveau. Als gevolg daarvan zal de bevoegdheid tot het vaststellen van de organisatie en besluiten tot reorganiseren op afdelings- en teamniveau in het Organisatie- en Mandaatbesluit niet meer exclusief zijn voorbehouden aan de directeur-generaal Belastingdienst. In het Mandaatbesluit Directoraat-Generaal Belastingdienst zal deze bevoegdheid neergelegd worden bij de algemeen directeuren behorende tot de topstructuur en bij de plaatsvervangend directeur-generaal Belastingdienst.

De Minister van Financiën, W.B. Hoekstra

Naar boven