Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan Boxtelseweg 76a en besluit Hogere grenswaarde Boxtelseweg 76a te Liempde

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.6 lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 6 november 2018 het wijzigingsplan “Boxtelseweg 76a” ongewijzigd heeft vastgesteld. Zij maken tevens bekend dat zij op 6 november 2018 op grond van de Wet geluidhinder hebben besloten om de aangevraagde hogere grenswaarde te verlenen.

 

Plan

Aan de Boxtelseweg 76a te Liempde is een bedrijfsperceel met kantoorpand en bedrijfsbebouwing

aanwezig. De bedrijfsactiviteiten zijn sinds enige tijd gestaakt. Initiatiefnemer heeft de locatie gekocht

en is voornemens de locatie in gebruik te nemen als een woonperceel. Voor het perceel Boxtelseweg

76a geldt het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2011’ van de gemeente Boxtel. Hierin heeft het perceel

de bestemming ‘Bedrijf’. De gewenste woonfunctie past niet rechtstreeks binnen de kaders van het

vigerende bestemmingsplan.

 

Voor de gewenste ontwikkeling is een wijziging van het vigerende bestemmingsplan noodzakelijk.

Middels de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het bestemmingsplan (artikel 8.8.3) kan de

wijzigingsprocedure (ex artikel 3.6 Wro) worden doorlopen. Daarvoor dient een wijzigingsplan te worden opgesteld. Dat wijzigingsplan is nu vastgesteld

 

Inzien

Het vastgestelde wijzigingsplan “Boxtelseweg 76a” is vanaf maandag 3 december gedurende de wettelijke beroepstermijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.WZ01Boxtelseweg76a-VST1.

Verder liggen een kopie van het plan en het besluit Hogere grenswaarde ter inzage op het gemeentehuis.

 

Indienen beroep

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

1. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

2. een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen;

3. een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend en welke niet heeft geleid tot een gewijzigd bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 073-5531662 en per email op [Y.v.Houts@mijngemeentedichtbij.nl].

Naar boven