Vastgesteld bestemmingsplan Almere Poort West en Pampushout, Almere Poort

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 oktober 2018 het bestemmingsplan Almere Poort West en Pampushout heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn één of meer wijzigingen ten opzichte van het ontwerp doorgevoerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 6 december 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 16 januari 2019).

 

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan Almere Poort West en Pampushout heeft betrekking op Europakwartier West, Columbuskwartier, Homeruskwartier, het Cascadepark en Pampushout. In het nieuwe bestemmingsplan zijn voor de woongebieden gedetailleerde bestemmingen opgenomen conform het bestaande gebruik en bestaande bebouwingsmogelijkheden. Voor de ontwikkeling van Cascadepark en Pampushout zijn gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden opgenomen. Ook is nieuw beleid, onder andere op het gebied van archeologie en Gemeentelijke visie Werklocaties Almere, verwerkt in het plan.

 

Tegen dit besluit heeft geen reactieve aanwijzing van de provincie en/of het rijk plaatsgevonden.

 

Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn binnen de daarvoor geldende termijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Daarnaast heeft de gemeenteraad heeft bij de vaststelling ook wijzigingen in het plan aangebracht. Daarom kunnen belanghebbenden die op tijd een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij hiertoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan iedere belanghebbende in deze termijn beroep instellen.

 

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan

Europakwartier West

  • Er is een gemengde bestemming opgenomen voor alle panden in de Europalaan, gelegen tussen de Andorrastraat/Denemarkenstraat en de Flevolijn, voor Hongarijeplaats en voor Zwitserlandstraat 6, zodat de bestemming overeenkomt met het gebruik van deze panden.

  • Voor het overige zijn bestemmingen en situaties op de verbeelding aangepast aan het werkelijk legaal gebruik en aan aanwezige legale bouwwerken.

Homeruskwartier

  • Hier is een aparte bestemming opgenomen voor het tiny housing gebied

  • Voor het overige zijn bestemmingen en situaties op de verbeelding aangepast aan het werkelijk legaal gebruik en aan aanwezige legale bouwwerken.

Columbuskwartier

  • In dit woongebied zijn bestemmingen en situaties op de verbeelding aangepast aan het werkelijk legaal gebruik en aan aanwezige legale bouwwerken.

Cascadepark

  • De bestemmingsnaam is veranderd van Gemengd-2 naar Groen-Recreatie en de aanduiding in de noordzijde van het park waar woningbouw mogelijk is, is verkleind.

Pampushout

  • Binnen de bestemming Bos is de ‘uit te werken bestemming’ gewijzigd in een ‘te wijzigen bestemming’.

  • De raad heeft met een amendement een voorwaarde toegevoegd aan de regels waarbinnen het college de bestemming kan wijzigen waardoor er een aaneengesloten en robuust groen aanzicht vanaf de Godendreef behouden blijft.

 

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit van 11 oktober 2018 en de daarbij horende zienswijzenota.

 

Besluit hogere waarden Wet Geluidhinder

Het ontwerp besluit hogere waarden Wet Geluidhinder heeft tegelijkertijd met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegen. In deze periode zijn hiertegen geen zienswijzen ingediend. Bij besluit van 5 maart 2018 zijn de hogere waarden ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp, verleend. Dit besluit is opgenomen in bijlage 3 van de Regels van het bestemmingsplan.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om zienswijzen in te dienen tegen het ontwerp besluit kunnen gedurende de ter inzage legging van het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen

 

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 6 december 2018 tot en met woensdag 16 januari 2019 kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage, o.v.v. beroepschrift bestemmingsplan Almere Poort West en Pampushout. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Voor schorsing van het besluit moet u daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zelfde adressering als hierboven). Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Op het raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

 

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt online een afspraak maken (zie bovenaan deze pagina) of telefonisch op nummer 14036.

 

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP4EFHJKM01-vg01

Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

 

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP4EFHJKM01-vg01

 

 

Naar boven