Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan Over ’t Spoor Van Leeuwenhoekstraat 59 en 61

Logo Hilversum

 

Op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat het wijzigingsplan Over ’t Spoor Van Leeuwenhoekstraat 59 en 61 op 9 januari 2018 door hen is vastgesteld onder voorbehoud dat de gemeenteraad van Hilversum besluit geen exploitatieplan (als bedoeld in Afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening) vast te stellen en ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening dat op 22 januari 2018 een (anterieure) overeenkomst is gesloten voor grondexploitatie tussen de gemeente Hilversum en Lunee Vastgoed.

Burgemeester en wethouders maken ook bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 31 januari 2018 heeft besloten geen exploitatieplan ten behoeve van het wijzigingsplan Over ’t Spoor Van Leeuwenhoekstraat 59 en 61 vast te stellen.

Het plan en overeenkomst

Het wijzigingsplan maakt de bouw van 10 woningen aan de Van Leeuwenhoekstraat 59 en 61 mogelijk. Op de plek waar nu nog vervallen bedrijfsbebouwing staat. Het college van Hilversum heeft gebruik gemaakt van de bevoegdheid, opgenomen in het bestemmingsplan Over ’t Spoor om de bestemming van het perceel te wijzigen van ‘Bedrijf’ naar ‘Wonen’.

Het college heeft de bevoegdheid om het wijzigingsplan vast te stellen en de (anterieure) overeenkomst te sluiten, maar niet de bevoegdheid om te besluiten over het exploitatieplan. Die heeft de raad. Het is niet nodig een exploitatieplan vast te stellen omdat een overeenkomst is gesloten. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de grondexploitatie, de aanleg van (openbare) parkeerplaatsen, overname van grond daarvoor en het afwentelen van eventuele planschade.

Inzien

Op het stadskantoor

Het collegebesluit, het raadsbesluit, het vastgestelde wijzigingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 9 februari 2018 tot en met donderdag 22 maart 2018 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer op het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal

Het collegebesluit, het raadsbesluit, het vastgestelde wijzigingsplan en de hierbij behorende stukken zijn ook digitaal in te zien via de gemeentelijke website, onderdeel burgerleeskamer. Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het wijzigingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het wijzigingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0402.07wp01leeuwehoek59-va01.

Beroep bestemmingsplan

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. In de fase van het ontwerpwijzigingsplan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Van de mogelijkheid beroep in te stellen kunnen gebruikmaken: een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Indienen beroep

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer A. Rijntjes van de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Hij is telefonisch te bereiken onder 035 - 629 2402 of via a.rijntjes@hilversum.nl.

Hilversum, 8 februari 2018.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

 

Naar boven