ontwerpbestemmingsplan Dienstencentrum Gaxel

Logo Winterswijk

Ter inzage

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van woensdag 5 december 2018 gedurende een termijn van zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Dienstencentrum Gaxel” voor een ieder ter inzage ligt bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25.

 

Waar in te zien

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het ontwerp is ook via het webadres www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien, via de identificatiecode: NL.IMRO.0294.BP1608BGDVLCGAXEL-OW01.  

 

Doel  

De gemeente Winterswijk en Stadt Vreden hebben samen de ambitie om op de Rijksgrens aan de Vredenseweg/Winterswijkerstrasse een Euregionaal, grensoverschrijdend, duurzaam dienstencentrum te realiseren. Het doel is grensoverschrijdend ondernemerschap en arbeid te faciliteren. Het plan voorziet in een gebouw van totaal 1.800 m2 bvo waarvan de helft in Duitsland en de helft in Nederland wordt gebouwd (meerlaags). Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in een wijziging van de agrarische bestemming naar een bestemming dienstverlening en maakt een (helft van een) gebouw met een bedrijfsvloeroppervlak van 900 m2 mogelijk.

 

Ligging 

Het plangebied ligt aan de Vredenseweg (N820) langs de grens met Duitsland in het buitengebied van de gemeente Winterswijk. Het perceel ligt op circa 750 m ten zuiden van het bedrijventerrein Gaxel (Stadt Vreden) en op circa 5 km ten noordoosten van de kern Winterswijk. Het Nederlandse deel is kadastraal bekend gemeente Winterswijk sectie B nummer 5874.

 

Wanneer ter inzage 

Met ingang van woensdag 5 december 2018 tot en met dinsdag 15 januari 2019 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 101, 7100 AC Winterswijk).

 

Naar boven