Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december, nr. 1427511, houdende wijziging van de Regeling versterking van salarismix leraren middelbaar beroepsonderwijs in de Randstadregio’s in verband met het verstrekken van aanvullende bekostiging 2019

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 2.2.3, tweede en derde lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling versterking van salarismix leraren middelbaar beroepsonderwijs in de Randstadregio’s wordt als volgt gewijzigd:

Na artikel 4d wordt een nieuw artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 4e. Bedragen 2019

  • 1. Voor de instellingen die voldoen aan het vereiste in artikel 3 is in het kalenderjaar 2019 een totaalbedrag van € 46.653.000,– voor aanvullende bekostiging beschikbaar.

  • 2. In afwijking van het eerste lid, is voor de vbo-groen afdelingen in AOC’s in het kalenderjaar 2019 een bedrag van € 2.063.000,– voor aanvullende bekostiging beschikbaar.

  • 3. De verstrekking van de aanvullende bekostiging, bedoeld in het eerste en tweede lid vindt plaats per kalenderjaar.

  • 4. Artikel 5 is van overeenkomstige toepassing.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

Algemeen

Op grond van de Regeling versterking van salarismix leraren middelbaar beroepsonderwijs in de Randstadregio's wordt sinds 2009 aanvullende bekostiging verstrekt aan het bevoegd gezag van mbo-instellingen, die gevestigd zijn in de Randstadregio. Deze aanvullende bekostiging ziet specifiek op twee aspecten:

  • versterking van de salarismix binnen de Randstadregio's door het aandeel docenten in voltijdequivalenten in bezoldigingsschaal LC en/of LD en/of LE te verhogen; en

  • verlichting van de werkdruk in de Randstadregio's door extra functies voor instructeurs en/of docenten te realiseren.

Met onderhavige wijziging wordt de regeling verlengd en worden de budgetten die in 2019 beschikbaar zijn bekend gemaakt. De aanvullende bekostiging wordt direct vastgesteld.

Uitvoerings- en handhaafbaarheidstoets

Deze wijzigingsregeling is voor een uitvoerings- en handhaafbaarheidstoets voorgelegd aan Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De regeling is door DUO uitvoerbaar en handhaafbaar verklaard.

Administratieve lasten

Er is met de wijzigingen in de regeling geen sprake van een wijziging in de administratieve lasten.

Vaste verandermomenten

Er wordt met deze wijzigingsregeling afgeweken van de vaste verandermomenten en de minimale invoeringstermijn van twee maanden. Reden hiervoor is dat het onderwijsveld gebaat is bij een snelle inwerkingtreding.

Artikelsgewijs

Artikel I

Na artikel 4d is artikel 4e opgenomen met de bedragen voor 2019. Het totaal beschikbaar budget in 2019 bedraagt € 46.653.000,–. Het bedrag voor de vbo-groen afdelingen van AOC’s is gewijzigd en bedraagt voor 2019 € 2.063.000,–.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven