Kennisgeving toepassen coördinatieregeling en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning Hemelum - De Soal 4  te Hemelum, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Coördinatiebesluit De Hemelumer Hoeve te Hemelum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 8 maart 2018 heeft ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling voor de uitbreiding van het kernfokbedrijf op het perceel De Soal 4 in Hemelum.  

Om het plan te kunnen realiseren is een bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de  benodigde besluiten gezamenlijk en met dezelfde procedure voor te bereiden. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats. Het bundelen van besluiten schept meer duidelijkheid over de projectvoortgang voor onder andere de burger. Belanghebbenden en bezwaarden hoeven zich maar op één procedure te richten.  

Het coördinatiebesluit is vanaf 30 november 2018 in te zien bij de gemeenteloketten. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning uitbreiding kernfokbedrijf ‘De Hemelumer Hoeve’ te Hemelum  

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het ontwerp van het bestemmingsplan Hemelum-De Soal 4 en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage leggen.

Wat houdt dit bestemmingsplan en deze omgevingsvergunning in?

De ontwerpbesluiten voorzien in de realisatie van een uitbreiding van het kernfokbedrijf op het perceel De Soal 4 te Hemelum. De uitbreiding omvat de bouw van twee nieuwe varkensstallen, de bouw van een mestverwerkingsinstallatie en het emissiearm uitvoeren van de bestaande stallen. Daarnaast wordt er een extra ontsluiting gerealiseerd die toegang geeft tot het kernfokbedrijf.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan en de aanvraag, de ontwerp-omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken kunt u inzien vanaf 30 november 2018 tot en met 10 januari 2019 bij het gemeenteloket in Sneek en Bolsward.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018BPDeSoal4-ontw

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde inzagetermijn kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen. Deze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek. Wilt u uw zienswijze mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met:

  • 1.

    de heer S. Faber van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken voor het ontwerpbestemmingsplan en/of

  • 2.

    mevrouw M. Brontsema van Team Vergunningen voor de ontwerp-omgevingsvergunning.

Dit kan via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen twee weken vóór het verstrijken van de termijn.

Naar boven