Besluit van de Minister voor Rechtsbescherming en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 november 2018, nr. 2415267, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Commissie onderzoek naar geweld in de jeugdzorg en jeugdhulp

De Minister voor Rechtsbescherming en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluiten:

ARTIKEL I

In het Instellingsbesluit Commissie onderzoek naar geweld in de jeugdzorg en jeugdhulp wordt ‘31 december 2018’ telkens vervangen door: 1 juni 2019.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

TOELICHTING

De Commissie Onderzoek naar geweld in de jeugdzorg en jeugdhulp (de commissie) stelt de Ministers voor Rechtsbescherming en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport periodiek op de hoogte van de voortgang van het onderzoek. Gebleken is dat het onderzoek de afgelopen maanden enige vertraging heeft opgelopen doordat het lastig bleek om daadwerkelijk toegang te krijgen tot bepaalde archieven. Daarom hebben de ministers besloten dat de commissie meer tijd krijgt om het onderzoek af te ronden, en het eindrapport later mag opleveren dan oorspronkelijk was afgesproken. In plaats van vóór 31 december 2018 wordt het onderzoek nu vóór 1 juni 2019 aan de ministers uitgebracht, blijven de leden van de commissie tot die datum benoemd en vervalt dit besluit vanaf deze datum.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, H.M. de Jonge

Naar boven