Ontwerpbestemmingsplan Hoogeveen, bochtverruiming spoorbaan

Logo Hoogeveen

Het college van B&W heeft voor de door ProRail beoogde bochtverruiming van de spoorbaan in Hoogeveen een nieuw bestemmingsplan voorbereid.

Aanleiding

In de huidige situatie remmen treinen in de boog (bocht) bij Hoogeveen af tot 80 kilometer per uur. Door aanpassing van het spoor aan weerszijden van het station kunnen doorgaande treinen in de toekomst op snelheid blijven rijden. Hierdoor kan de dienstregeling van de treinen aangepast worden en verbetert de overstap van reizigers in Groningen en Zwolle.

Plannen verleggen spoor

Vanuit Meppel richting Beilen gezien, zal iets vóór de snelweg A28 het spoor enkele meters verlegd worden richting het Bethesdaziekenhuis. Op de brug over de snelweg buigt het spoor vervolgens weer terug en snijdt de boog af, hier zal het spoor een aantal meters in noordelijke richting verlegd worden. Ter hoogte van het station blijft het spoor op zijn plek, het noordelijke perronspoor en de wissels verdwijnen. Direct na het station, bij de overweg Toldijk/Pesserstraat verschuift het spoor naar het noordwesten. Het spoor komt hier het verst van de huidige plek te liggen: maximaal dertig meter. Het spoor komt hier dus wat verder van de Stuifzandseweg en Prilleweg af te liggen. Vanaf het wegviaduct in de N374 (Middenveldweg) bij het Oude Diep blijft het spoor op z’n huidige plek.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 8 februari tot en met 21 maart 2018 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2017BP8095001-ON01. Tevens kunt u het plan raadplegen via www.hoogeveen.nl/inzage.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze over dit ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw Lysbeth Schockman via telefoonnummer 14 0528. Wij maken ingediende zienswijzen openbaar. Wanneer u vindt dat uw zienswijze of een deel daarvan niet openbaar mag worden gemaakt, dan zullen wij die informatie vertrouwelijk behandelen als hierop de weigeringsgronden van de Wet openbaarheid van bestuur van toepassing zijn.

 

Naar boven