Besluit van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, nr. 1407525 d.d. 26 november 2018, houdende beperking van de openbaarheid van het archief van de Directie Personeel en Organisatie en taakvoorgangers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de periode (1972) 1977–2003 (2008).

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 15, lid 1, onder a, b en c van de Archiefwet 1995, artikel 10 van het Archiefbesluit 1995 en het advies van het Nationaal Archief d.d. 18 oktober 2018, met kenmerk 1419153.

Besluit:

Tot de volgende beperkingen aan de openbaarheid van het archief van de Directie Personeel en Organisatie en taakvoorgangers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Artikel 1

Met het oog op de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer is het inventarisnummer, genoemd in de eerste kolom beperkt openbaar tot de 1e januari van het jaar, genoemd in de tweede kolom.

Inventarisnummers

Beperkt openbaar tot 1 januari

226

2065

Artikel 2

Raadpleging of gebruik van de archiefbescheiden geborgen onder de inventarisnummers genoemd in artikel 1, is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene rijksarchivaris, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

Artikel 3

Het vervaardigen van reproducties van documenten geborgen onder de inventarisnummers genoemd in artikel 1, is, tot openbaarwording, uitsluitend mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene rijksarchivaris, die aan zijn toestemming voorwaarden kan verbinden.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst. Dit besluit wordt als bijlage gevoegd bij de ‘Verklaring van Overbrenging van het archief van de Directie Personeel en Organisatie en taakvoorgangers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de periode (1972) 1977–2003 (2008)

Den Haag, 15 november 2018

De Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, namens deze, de Directeur Organisatie & Bedrijfsvoering, J.J.H. Been

Een belanghebbende kan tegen dit besluit bezwaar maken op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit kan door een bezwaarschrift in te dienen bij de desbetreffende bezwaarinstantie:

Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap

Directie Organisatie & Bedrijfsvoering

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het besluit is geplaatst.

Naar boven