Terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan "Sion - Deelplan 12 fase 4

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor een perceel grond langs de Rijshout in Sion, gelegen binnen de op 13 december 2016 door de gemeenteraad vastgestelde 2e herziening bestemmingsplan ‘Sion - ’t Haantje’ (gelegen in RijswijkBuiten), een wijzigingsplan is vastgesteld. Het voorliggende wijzigingsplan heeft betrekking op de kavels 18, 19 en 20 van deelplan 12, fase 4 in Sion RijswijkBuiten. Het wijzigingsplan is concreet bedoeld voor de bouw van maximaal 5 woningen langs de Rijshout.

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, wordt toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid zoals verwoord in artikel 17.7 van het bestemmingsplan "Sion – ’t Haantje, tweede herziening". Dit betreft de mogelijkheid het plan te wijzigen indien de wijziging betrekking heeft op het vergroten van het aantal toegestane woningen per kavel van één woning naar maximaal twee (twee-onder-één-kap)woningen. Tegen het ontwerp wijzigingsplan is één zienswijze ingediend. Bij de vaststelling is door het college niet afgeweken van het ontwerp uitwerkingsplan.

Het wijzigingsplan ligt met ingang van vrijdag 30 november tot en met 10 januari 2019 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op maandag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.WPSiondp12fase4-VA01).

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan bij de gemeente kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen gedurende de inzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet, dat is wel het geval wanneer u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het betreffende besluit wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Op het thans bekend gemaakte vaststellingsbesluit is Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Op grond daarvan dienen de beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Rijswijk, 29 november 2018

Burgemeester en wethouders,

drs. M.J. Bezuijen

burgemeester

drs. M. Middendorp MPC

gemeentesecretaris

Naar boven