Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 26 november 2018, kenmerk DGP/ICA/2417497 houdende wijziging van de Regeling kleding, bewapening en overige uitrusting politie BES

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 16, eerste en tweede lid, van het Besluit bewapening en overige uitrusting politie BES;

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage B van de Regeling kleding, bewapening en overige uitrusting politie BES wordt als volgt gewijzigd:

A

In de tabel ‘Vuurwapens (artikel 51)’ worden boven de rij, beginnend met ‘Pistool Walther P5’, twee rijen ingevoegd, luidende:

Semi-automatisch pistool van het merk Walther

Type P99Q NL

Munitie van het merk RUAG Ammotec GmbH, Type Action, Model NP, Kaliber 9 mm x 19 mm

Voor het zichtbaar dragen: holster van het merk Radar, type P99Q NL, alsmede bijbehorende modulaire accessoires. Voor het verdekt dragen voor gebruik door ambtenaren die optreden in burgerkleding: holster van het merk Radar, type verdekt P99Q NL alsmede bijbehorende modulaire accessoires. Voor het dragen van een extra patroonhouder: enkele patroonhoudertas van het merk Vega.

Oefenpistool Walther

Type P99Q NL

Simunition, type FX markeer, Kaliber 9 mm x 19 mm of Simunition, type FX niet markerend, Kaliber 9 mm x 19 mm of Simunition, type knalpatroon, kaliber 9 mm x 19 mm

B

In de tabel ‘Overige uitrusting (artikelen 24, 39a en 53)‘ wordt onder de rij, beginnend met ‘Wapenstok kort’ een rij ingevoegd, luidende:

Wapenstok kort

Uitschuifbare wapenstok van het merk Bonowi

EKA Camlock

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 26 november 2018

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

In de Regeling kleding, bewapening en overige uitrusting politie BES worden een tweetal nieuwe wapens geïntroduceerd, één oefenpistool, bijbehorende patronen en draagmiddelen.

Het type pistool dat op dit moment als meest gangbare pistool in gebruik is bij het politiekorps voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de Walther P5, in het kaliber 9 x 19 mm, wordt in 2019 geleidelijk aan vervangen door het nieuwe dienstpistool, de Walther P99Q NL, met bijbehorende patronen en draagmiddelen. In voornoemde regeling wordt tevens als oefenpistool aangewezen de Walther P99Q NL, met bijbehorende oefenpatronen.

De huidige wapenstokken worden in 2019 geleidelijk aan vervangen door een nieuwe, uitschuifbare wapenstok. Als korte wapenstok wordt aangewezen de uitschuifbare wapenstok van het merk Bonowi van het type EKA Camlock.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven