Bestendiging voorkeursrecht gemeente locatie Rijnsburgerweg 1 - 1A, Leiden

Logo Leiden

Vestiging voorkeursrecht

Burgemeester en Wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad op 13 november 2018 (RV 18.0083) heeft besloten om ex artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten het perceel gelegen aan de Rijnsburgerweg 1 - 1A te Leiden aan te wijzen als een perceel waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

 

Werkingsduur

De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant.

De gemeente is voornemens om binnen drie jaar een bestemmingsplanherziening vast te stellen voor deze locatie, waarna de aanwijzing nog tien jaar zal gelden.

 

Ter inzage

Het besluit en verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en perceelslijst met daarop het aangewezen perceel en de namen van eigenaren en/of zakelijk gerechtigden alsmede de overige relevante gegevens, liggen de dag na publicatie voor een ieder kosteloos ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, geopend maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur, donderdag ook van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur.

De eigenaren en/of zakelijk gerechtigden met betrekking tot de in de aanwijzing begrepen percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

 

Bezwaar en beroep

Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot zes weken na de datum van kennisgeving tegen het besluit van de gemeenteraad een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Bezwaarschriften die door belanghebbenden zijn ingediend tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot voorlopige aanwijzing van bovenvermeld perceel d.d. 25 september 2018 worden geacht bezwaarschriften te zijn tegen het raadsbesluit tot aanwijzing. Desbetreffende belanghebbenden hoeven geen nieuw bezwaarschrift in te dienen.

 

Leiden, 28 november 2018

Burgemeester en Wethouders van Leiden.

Naar boven