Z-18-047515 - Gemeente Stadskanaal – Melding Activiteitenbesluit, Veenhuizen 18a-19 in Onstwedde

Logo Stadskanaal

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maakt bekend de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit te hebben ontvangen:

- Veenhuizen 18a-19 in Onstwedde, besluit m.e.r.-beoordeling.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maakt bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor het veranderen van een pluimveebedrijf aan de Veenhuizen 18a-19 te Onstwedde. De verandering bestaat uit het uitbreiden van het bedrijf met een pluimveestal voor het houden van 47.000 stuks vleeskuikens.

De beoogde activiteit (het oprichten van een installatie voor het houden van vleeskuikens) staat vermeld in bijlage D, categorie 14 van het Besluit milieueffectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Op grond van bijlage D categorie 14 geldt voor de oprichting, wijziging of uitbreiding van een installatie met 40.000 stuks pluimvee een m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de uitgevoerde m.e.r.-beoordeling.

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 6 december 2018 tot en met 17 januari 2019 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Stadskanaal, Raadhuisplein 1 te Stadskanaal.

Het besluit ligt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De ter inzage legging zal worden gepubliceerd in de Staatscourant en op de gemeentelijke website van de gemeente Stadskanaal.

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de procedure voor de afhandeling van de aanvraag omgevingsvergunning.

Tegen deze melding kan geen bezwaar worden ingediend. Deze publicatie betreft slechts een wettelijk verplichte bekendmaking.

Als u nog vragen heeft, kunt u de gemeente van maandag t/m donderdag tussen 8.00 en 16.00 uur en op vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur telefonisch bereiken via het nummer 0599 631 631. Het e-mailadres is gemeente@stadskanaal.nl. Om u beter van dienst te kunnen zijn, verzoeken wij u het kenmerk bovenin deze publicatie te vermelden.

Naar boven