Ontwerpbestemmingsplan ‘Braassemerland 2019’

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken het navolgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Braassemerland 2019’ te Roelofarendsveen ter inzage.

Locatie en projectinhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Braassemerland 2019’ is een noodzakelijke herziening in het kader van de wettelijke actualisatieplicht conform artikel 3.1 Wro en biedt planologische duidelijkheid en ruimte aan de in het plangebied Roelofarendsveen aanwezige (én toekomstige) grondeigenaren, bewoners en bedrijvigheid. Het gebied Braassemerland is volop in transitie. Hiervoor zijn in de afgelopen jaren diverse postzegelbestemmingsplannen, uitwerkings- en wijzigingsplannen opgesteld. Ook zijn er diverse afwijkingsprocedures gevolgd. De in het plangebied gerealiseerde (en vergunde) bouwplannen, waaraan door middel van afwijkingsprocedures, postzegelbestemmingsplannen, uitwerkings-= en/of wijzigingsplannen onherroepelijk medewerking is verleend, zijn integraal in voorliggend ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Ook heeft de gemeente initiatiefnemers met kleinschalige ruimtelijke initiatieven binnen het plangebied de mogelijkheid geboden ‘mee te liften’ met het voorliggende bestemmingsplan. Naar aanleiding van deze oproep hebben zich diverse initiatiefnemers gemeld. De afzonderlijke verzoeken zijn door de gemeente inhoudelijk beoordeeld. Indien besloten is medewerking te verlenen aan het initiatief, is verzocht een ruimtelijke onderbouwing op te stellen. In deze ruimtelijke onderbouwingen is onder meer de stedenbouwkundige en milieutechnische inpasbaarheid van de verschillende initiatieven beoordeeld. De afzonderlijke onderbouwingen zijn als bijlagen bij dit ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Braassemerland 2019’ te Roelofarendsveen ligt met ingang van donderdag 29 november 2018 tot en met woensdag 9 januari 2019 gedurende 6 weken ter inzage ligt in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.BPBRAASSEMERLAND-ONT1

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Braassemerland 2019’ bij de gemeenteraad kenbaar maken. De zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De gemeenteraad zal degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid stellen een nadere mondelinge toelichting te geven.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide Cezarini of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, woensdag 28 november 2018

Naar boven