Publicatie bestuurlijke lus bestemmingsplan Centrum Rijen Oost

Logo Gilze en Rijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken bekend dat de gemeenteraad op 12 november 2018 het bestemmingsplan Centrum Rijen Oost (NL.IMRO.0784.BPCENTRUMRIJENOOST) opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de uitspraak (bestuurlijke lus) van 20 juni 2018 met nummer 201703540/1 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 20 februari 2017.

 

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 4 december 2018 tot en met 14 januari 2019 voor de duur van 6 weken ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende bestanden is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO. 0784.BPCENTRUMRIJENOOST-VG03. U kunt het bestemmingsplan gedurende bovengenoemde periode eveneens inzien tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. Voor specifieke vragen dient een afspraak te worden gemaakt met de behandelend medewerker de heer Rutgers, bereikbaar via tel.: 088-3821348.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft met die uitspraak de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Centrum Rijen Oost wordt als volgt aangepast:

  • 1.

    artikel 3.1, onder a., sub 1., van de planregels komt te luiden:

    "detailhandel met een wvo van maximaal 1.478 m², met dien verstande dat winkels in dagelijkse goederen zijn uitgesloten";

  • 2.

    artikel 3.1, onder a., sub 5., van de planregels komt te luiden:

    "in afwijking van het bepaalde sub 1., uitsluitend ter plaatse van de aanduiding 'supermarkt', één supermarkt met een wvo van maximaal 1.500 m²";

  • 3.

    artikel 14, lid 14.3, van de planregels wordt geschrapt;

  • 4.

    in de toelichting op het plan worden de gegevens uit het rapport "Distributieve analyse dagelijkse sector Rijen" van Goudappel Coffeng verwerkt;

  • 5.

    het sub 4. vermelde rapport wordt toegevoegd aan de bijlagen bij de toelichting op het plan;

  • 6.

    op de plankaart wordt de functieaanduiding "Specifieke vorm van detailhandel – Supermarkt met persoonsgebonden overgangsrecht" op de locatie Pieter Breughelhof 3 geschrapt.

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 februari 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Centrum Rijen Oost” hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun beroep betrekking heeft op de ongewijzigd gebleven planonderdelen. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het genoemde adres.

Naar boven