Besluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn betreffende het instellen van een parkeerverbod op een gedeelte van de Anna van Burenlaan te Alphen aan den Rijn.

Logo Alphen aan den Rijn

De gemeente moet als wegbeheerder een verkeersbesluit nemen bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd.

Inleiding

De Anna van Burenlaan is een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom. Hier geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Aan de Anna van Burenlaan is het wooncomplex Westerhove gepositioneerd. Nabij de uitrit van dit wooncomplex staan vaak auto’s of andere voertuigen geparkeerd, wat hinder oplevert bij het in- en uitrijden. Ten behoeve van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid is het wenselijk dat de uitrit te allen tijde goed bereikbaar is voor bewoners. Dat is nu niet het geval. Vaak staan er auto’s aan beide zijden van de uitrit geparkeerd. Hierdoor kunnen voertuigen niet goed in of uit draaien. Ook neemt het een deel van het zicht weg. Om hinder of overlast te voorkomen, is de gemeente voornemens om een parkeerverbod in te stellen aan de linkerzijde van deze uitrit aan de Anna van Burenlaan.

Belangenoverweging

Door het college is afgewogen of het instellen van het parkeerverbod voor anderen tot onredelijke gevolgen leidt. De maatregel komt ten goede van de bereikbaarheid van het parkeerterrein van het wooncentrum Westerhoeve. Ook zal hierdoor het zicht verbeterd worden voor alle verkeersdeelnemers. Tevens zal het niet ten koste gaan van bestaande parkeerplaatsen. De te vervallen parkeermogelijkheid kan worden opgevangen door andere parkeerplaatsen in de omgeving. De bereikbaarheid van de uitrit weegt daarom zwaarder dan de auto’s die daar nabij parkeren.

Overleg

Er heeft conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) overleg plaatsgevonden met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze gaat akkoord met dit besluit.

BESLUIT

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

op grond van artikel 15 en artikel 18, eerste lid, onder d, Wegenverkeerswet 1994;

gelet op voorgaande overwegingen en tevens gelet op het bepaalde in 12 en artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer in verband met artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

besluiten tot:

het plaatsen van een parkeerverbod, door middel van een gele onderbroken streep van 5 meter lang, aan de linkerzijde van de uitrit van wooncomplex Westerhove aan de Anna van Burenlaan.

De in dit besluit genoemde borden zijn opgenomen in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en worden weergegeven in de bijgevoegde bebordingstekening.

 

Alphen aan den Rijn,

Namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

De teamleider Beleid en Regie van de afdeling Beheer Openbare Ruimte,

 

R. de Jong

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, bekend worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn.

 

 

Naar boven