Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning (activiteiten bouw, ruimtelijke ordening en milieu) Provincialeweg 70, 9864 PG Kornhorn (Pluimveeslachterij Storteboom)

Logo Grootegast

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht – uitgebreide voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders van Grootegast zijn voornemens medewerking te verlenen aan een aanvraag omgevingsvergunning (activiteiten bouwen, ruimtelijke ordening en milieu) van de pluimveeslachterij op het perceel:

 

Kornhorn, Provincialeweg 70

 

Het voornemen om medewerking te verlenen is vastgelegd in een ontwerpbeschikking.

 

De activiteiten van het bedrijf omvatten het aanvoeren, slachten en verwerken van pluimvee. De producten worden vervolgens afgevoerd naar afnemers. De aanvraag van de omgevingsvergunning betreft een uitbreiding van de verwerkingscapaciteit. Op dit moment worden 245.000 vleeskuikens per etmaal verwerkt. Dit zal gefaseerd worden uitgebreid tot maximaal 440.000 vleeskuikens per etmaal. Naast de verhoging van de verwerkingscapaciteit wordt er een nieuw, gesloten biofilter gerealiseerd dat groot genoeg is om de te behandelen hoeveelheid lucht voldoende te reinigen. Het biofilter wordt voorzien van een schoorsteen met een emissiehoogte van 15 meter. Verder worden bedrijfsruimtes gerealiseerd waarin een volledig inpandige verlading van de containers met slachtbijproducten mogelijk is. De hoogte van de schoorsteen van het biofilter en de locatie van één van de nieuwe ruimtes voor het verladen van slachtbijproducten voldoen niet aan de regels van het bestemmingsplan. Middels de omgevingsvergunning kunnen deze afwijkingen van het bestemmingsplan toegestaan worden. Voor de activiteit milieu is de omgevingsvergunning een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning voor het veranderen en in werking hebben van de inrichting.

 

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 8 februari 2018 gedurende zes weken (tot en met woensdag 21 maart 2018) ter inzage bij het Klant Contact Centrum op het gemeentehuis tijdens de openingsuren.

Gedurende deze termijn kan een ieder zienswijzen over de ontwerpbeschikking indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast.

 

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 46, 9860 AA Grootegast of via het e-mailadres info@grootegast.nl. Wilt u een toelichting op de stukken of wilt u mondeling zienswijzen indienen? Maak dan binnen de termijn een afspraak via telefoonnummer 14 0594 of (0594) 695795 of per email via info@grootegast.nl.

 

Wij maken u erop attent dat beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook binnen de termijn een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

Naar boven