Regeling van de Minister van Buitenlandse Zaken van 20 november 2018, MinBuza.2018.1973-8, tot wijziging van de Vergoedingenregeling leden Adviesraad internationale vraagstukken

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op artikel 2 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Vergoedingenregeling leden Adviesraad internationale vraagstukken1 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3 wordt ‘€ 235’ vervangen door ‘€ 310’.

B

In artikel 4 wordt ‘€ 165’ vervangen door ‘€ 235’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

TOELICHTING

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Vergoedingenregeling leden Adviesraad internationale vraagstukken. Aanleiding is de verhoging van de in artikel 2 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies neergelegde maximumvergoedingen voor de leden van adviescolleges (Stb. 2009, 50).

Voorgesteld wordt om het vacatiegeld van de voorzitters van de werkgroepen en leden van de commissies van de AIV voor een tweede maal te verhogen. De laatste aanpassing van het vacatiegeld van de AIV was in 2004. Aanleiding voor onderhavige verhoging betreft de zwaarte van de adviestaak en de recente verhoging van de maximumvergoedingen voor de leden van adviescolleges en commissies. De voorgestelde vergoedingen blijven binnen de maximumbedragen (€ 373,09 voor een voorzitter en € 286,99 voor een ander lid) van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies.

De Minister van Buitenlandse Zaken, S.A. Blok

Naar boven