Ontwerp bestemmingsplan Parapluherziening parkeereisen

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 11 januari 2018 tot en met 21 februari 2018 voor iedereen ter inzage ligt:

- het ontwerp bestemmingsplan Parapluherziening parkeereisen.

Inhoud

Op 29 november 2014 is de Reparatiewet BZK 2014 in werking getreden. Voluit: Wet van 19 november 2014 tot herstel van wetstechnische gebreken en leemten alsmede aanbrenging van andere wijzigingen van ondergeschikte aard in diverse wetsbepalingen op het terrein van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Stb. 2014, 458; parlementair nummer 33951). Daarbij verviel de aanvullende werking van de Bouwverordening bij de toetsing van bouwplannen, inclusief de juridische grondslag voor de eis om op eigen terrein in voldoende parkeergelegenheid te voorzien. Het gemeentelijk parkeerbeleid was echter niet veranderd en moest kunnen worden voortgezet. De eis, om op eigen terrein in voldoende parkeergelegenheid te voorzien, is sindsdien opgenomen in de regels van nieuwe bestemmingsplannen.

 

Voor oudere bestemmingsplannen die voor 29 november 2014 al golden, bleef de aanvullende werking van de Bouwverordening, en daarmee de parkeereis, nog wel gelden. De Reparatiewet BZK 2014 voorzag namelijk in overgangsrecht tot 1 juli 2018. Na 1 juli 2018 vervalt de aanvullende werking ook voor deze oudere bestemmingsplannen. Om onveranderd te kunnen blijven sturen op de parkeereis en om het Deventer parkeerbeleid onveranderd voort te kunnen zetten, is het dus nodig om deze oudere bestemmingsplannen (die al voor 29 november 2014 golden) alsnog te voorzien van regels over de gemeentelijke parkeereis.

 

Het doel van deze parapluherziening is om alle benodigde bestemmingsplannen gelijktijdig te herzien met betrekking tot de parkeereis om te komen tot één uniforme juridisch-planologische regeling op basis waarvan het huidige gemeentelijke parkeerbeleid inclusief de parkeereis kunnen worden voortgezet. Tegelijk kan hiermee worden geregeld dat indien op enig moment nieuw parkeerbeleid komt te gelden, automatisch dit nieuwe beleid van toepassing is.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P352-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D143-/NL.IMRO.0150.P352-OW01/

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u ook inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

Ook kunt u het ontwerp bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 11 januari 2017 tot en met woensdag 21 februari 2018 ter inzage.

U kunt tot en met 21 februari 2018 reageren.

Lees hieronder hoe u op het ontwerp bestemmingsplan kunt reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening parkeereisen’

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar te maken bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen het bestemmingsplan kan na vaststelling van het plan door de gemeenteraad beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen het aanwijzingsbesluit kan geen beroep aangetekend worden.

 

Naar boven