Coördinatiebesluit voor de ontwikkeling Treekerweg 5 te Leusden

Logo Leusden

Burgemeester en wethouders van Leusden maken bekend dat de gemeenteraad van Leusden op 27 september 2018 heeft ingestemd met de toepassing van de coördinatieregeling ex. artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. De coördinatieregeling wordt toegepast op de ontwikkeling Treekerweg 5.

De ontwikkeling betreft:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Treekerweg 5;

  • 2.

    De aanvraag omgevingsvergunning verbreden inrit Treekerweg 5;

  • 3.

    Ontwerp verkeersbesluit verkeersmaatregelen buurtschap Bavoort.

In 2011 is een convenant gesloten tussen de provincie Utrecht, Den Treek Henschoten en de gemeente Leusden. Met dit convenant zijn afspraken vastgelegd over natuurontwikkeling, sloop, recreatie, landschap etc. Vanwege de totale meerwaarde op al deze onderdelen is ruimte geboden voor nieuwe economische dragers. Er is een bouwrecht verleend voor 2000 m3, verdeeld over drie locaties, te weten:

a. De Hen naast Treekerweg 5 te Leusden

b. ’t Waswater ten zuiden van de Waterlooweg te Leusden en

c. Zeisterweg te Woudenberg.

Den Treek Henschoten heeft aan zijn verplichtingen voldaan. De locaties 2 en 3 zijn planologisch al verankerd. Met dit plan wordt uitvoering gegeven aan de derde en laatste locatie.

Met de coördinatieregeling worden de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van met elkaar samenhangende besluiten gebundeld in één procedure. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gelijktijdig voorbereid en bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één beroep tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten. Als de formele procedure wordt opgestart, wordt daarover een aparte kennisgeving geplaatst.

Het raadsvoorstel en het raadsbesluit liggen vanaf maandag 26 november 2018 ter inzage bij het omgevingsloket op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur. U kunt deze documenten ook inzien op www.leusden.nl.

Tegen het besluit van de raad tot toepassing van de coördinatieregeling staat geen bezwaar en beroep open.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Hakvoort, zij is bereikbaar op telefoonnummer 14 033.

Naar boven