Bestemmingsplan De Amerberg en Utrechtseweg 102

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan 'De Amerberg en Utrechtseweg 102' voor iedereen ter inzage ligt van vrijdag 30 november 2018 tot en met donderdag 10 januari 2019. Tegelijk met het bestemmingsplan ligt ook ter inzage het besluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder in verband met het vaststellen van zogenaamde Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh).

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan 'De Amerberg en Utrechtseweg 102' heeft betrekking op het perceel Anna Paulownalaan 17 en op het perceel Utrechtseweg 102. Beide percelen liggen in het plangebied van het bestemmingsplan 'Berg-Utrechtseweg'. Het bestemmingsplan 'De Amerberg en Utrechtseweg 102' maakt het mogelijk om beide locaties te herontwikkelen voor woningbouw. Op de locatie De Amerberg (Anna Paulownalaan 17) is de bouw voorzien van 15-18 woningen. Op de locatie Utrechtseweg 102 zijn 11 sociale huurwoningen gerealiseerd binnen de bestaande bebouwing (hiervoor is reeds vergunning verleend met een onherroepelijke status).

 

Vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 16 augustus tot en met woensdag 26 september 2018 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend over het ontwerpbestemmingsplan. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 20 november 2018 vastgesteld. Hierbij zijn de volgende ondergeschikte wijzigingen in de toelichting aangebracht:

a. In paragraaf 1.3 (Geldende planologie) wordt aangegeven dat de sociale huurwoningen inmiddels zijn opgeleverd.

b. In paragraaf 4.7 (Duurzaamheid) wordt het in de inleiding genoemde woord ‘GPR-gebouw’ geschrapt (de betreffende paragraaf was geschrapt naar aanleiding van de vooroverlegreactie van de RUD).

c. In paragraaf 5.2.1.1 (Juridische planbeschrijving bestemming Wonen) wordt bij de beschrijving van artikel 8 het genoemde maximale bebouwingsoppervlakte 1600m2 (i.p.v. 1700m2) en daarmee in lijn gebracht met de regels.

d. In paragraaf 6.3.5.(Vaststelling bestemmingsplan) wordt vermeld dat er geen zienswijzen zijn ingediend.

 

Procedure bestemmingsplan

Van vrijdag 30 november 2018 tot en met donderdag 10 januari 2019 liggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00149-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen degene die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

 

Procedure besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van een hogere waarde met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Amerberg en Utrechtseweg 102 (zie hierboven). Omdat over het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde geen zienswijzen zijn kenbaar gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbesluit.

Naar boven