Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning Cornelia Emil Sandströmweg Zierikzee

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Cornelia Emil Sandströmweg Zierikzee’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00206BphZZ-ON01 en de ontwerp omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van Cornelia Allévo van 3 december 2018 tot en met 14 januari 2019 voor iedereen ter inzage ligt. De omgevingsvergunning voor de activiteiten ‘bouwen’, ‘brandveilig gebruik’ en ‘uitweg’ wordt gelijktijdig voorbereid met de vaststelling van het bestemmingsplan. De gemeenteraad heeft hiertoe op 26 oktober 2017 een coördinatiebesluit genomen. De procedure zoals bedoeld in artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening wordt toegepast.

 

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Tevens kan ook de ontwerp omgevingsvergunning digitaal worden ingezien. De stukken liggen in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, waar u deze tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kunt inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een nieuwe planologische regeling voor de verplaatsing van zorgcentrum Cornelia Allévo. Het huidige pand Cornelia, gevestigd aan Emil Sandströmweg 2, is verouderd. Daarom is het voornemen om op de locatie naast de Brede School (ter plaatse van de voormalige hockeyvelden) een nieuw zorgcentrum te bouwen. Het huidige pand wordt te zijner tijd gesloopt. Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw van het zorgcomplex op de nieuwe locatie mogelijk. De huidige locatie van Cornelia maakt deel uit van het bestemmingsplan.

 

Van 3 december 2018 tot en met 14 januari 2019 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning. Dit kan schriftelijk per post of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Jessica Ocké van het cluster Omgevingsbeleid op (0111) 452 152.

 

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen naar verwachting in de periode maart/april 2019 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging en de mogelijkheid om beroep in te stellen.

 

Op de vaststelling van dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er – indien er beroep wordt ingesteld tegen het plan – hiervoor een versnelde procedure van toepassing is. De beroepsgronden kunnen achteraf niet meer worden aangevuld. Ook vanwege de toepassing van de coördinatieregeling geldt een versnelde behandeling van beroepschriften.

 

Zierikzee, 30 November 2018

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven