Vaststelling bestemmingsplan De Zilk

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 15 november jl. het bestemmingsplan De Zilk, inclusief bijbehorende bestanden, heeft vastgesteld.

 

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 28 november aanstaande voor iedereen ter inzage.

 

Waarom is het bestemmingsplan aangepast?

Het vigerende bestemmingsplan is op 27 juni 2013 door de gemeenteraad vastgesteld, echter is de afgelopen jaren bij het toetsen van omgevingsvergunningen gebleken dat bepaalde zaken niet optimaal geregeld zijn, daardoor is het noodzakelijk dat het bestemmingsplan wordt aangepast.

 

Voor welk gebied geldt dit bestemmingsplan?

Het plangebied ligt in het noorden van de gemeente Noordwijkerhout aan de rand van de Bollenstreek. Het plangebied is gelijk aan het plangebied van het bestemmingsplan De Zilk uit 2013 met uitsluiting van de locaties De Egelantier en het Zoutdepot (Het Zilt).

 

Wanneer kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan inzien vanaf woensdag 28 november 2018 tot en met dinsdag 8 januari 2019 via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder ID-nummer NL.IMRO.0576. BP201500035-0003) inzien.

Het plan ligt ook, gedurende de genoemde termijn, ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Herenweg 4 Noordwijkerhout.

 

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de genoemde periode kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, tegen het vaststellingbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag. U kunt ook beroep instellen indien u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze naar voren te brengen

 

Noordwijkerhout, 27 november 2018

Naar boven