Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Eendragtspolder’

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Eendragtspolder’ te Zevenhuizen met ingang van donderdag 22 november 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging plangebied

Het plangebied ligt in de Eendragtspolder en wordt begrenst door de Middelweg, Slingerkade, Dirk Smitskade en Rottekade te Zevenhuizen.

Inhoud plan

Dit plan heeft als doel om de ruimtelijke kwaliteit van het landschap in de Eendragtspolder te verbeteren door het opruimen van glastuinbouw, de realisatie van 36 vrijstaande woningen en het maken van extra recreatiegebied.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen ligt met ingang van donderdag 22 november 2018 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpRvREdpZvh-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zevenhuizen > Ruimte voor Ruimte Eendragtspolder).

Inloop-/informatieavond

Begin december wordt een inloop-/informatieavond georganiseerd waarop het ontwerpbestemmingsplan zal worden toegelicht. De uitnodiging voor deze avond wordt aangekondigd via de gemeentepagina in Hart van Holland in een afzonderlijk bericht dat nog volgt.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat u slechts beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunt indienen, als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Ruimte voor Ruimte Eendragtspolder’. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, tel. (0180) 330 300. Deze afspraak dient u tijdig te maken, uiterlijk een week vóór het einde van de inzagetermijn.

Naar boven