Bestemmingsplan "Correctieve en partiële (1e) herziening bestemmingsplan Buitengebied 2018" gewijzigd vastgesteld, Opsterland

Logo Opsterland

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer

Burgemeester en wethouders van Opsterland maken bekend dat de gemeenteraad op 8 oktober 2018 het bestemmingsplan "Correctieve en partiële (1e) herziening bestemmingsplan Buitengebied 2018" (plannummer NL.IMRO.0086.00BP1eherzieningbb-0301) gewijzigd heeft vastgesteld.

Met ingang van donderdag 22 november 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 ligt het bestemmingsplan voor een ieder ter inzage. U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft om het plan op te roepen via het invullen van de locatie of het plannummer. Daarnaast is een afdruk van het digitale plan in te zien bij de receptie van het gemeentehuis, Hoofdstraat 82 te Beetsterzwaag. Het digitale plan is eveneens te raadplegen op www.opsterland.nl door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Strekking van het bestemmingsplan

Naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 16 september 2015 diende het bestemmingsplan Buitengebied (2014) op een onderdeel te worden aangepast. Hierbij is van de gelegenheid gebruik gemaakt om eveneens op een aantal onderdelen in het plan een kwaliteitsslag te maken.

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Bij de vaststelling van het plan zijn zowel in de planverbeelding als in de planregels een behoorlijk aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Voor een overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar de bijlagen 3 en 4 bij het raadsvoorstel die u bij het vaststellingsbesluit van de raad aantreft. De betreffende stukken zijn ook te raadplegen op:

 

www.opsterland.nl / Gemeenteraad / Vergaderingen / Oriënterende raadsbijeenkomsten en raadsvergaderingen / Oriënterende raadsbijeenkomsten en raadsvergaderingen 2018 / Raadsvergadering 8 oktober 2018

 

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan of tenzij de beroepsgrond een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestem-mingsplan betreft.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Beetsterzwaag, 21 november 2018

Naar boven